MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

kurier poczty

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

kurier poczty

Postautor: vasart » 11 maja 2002, 07:06

Przeglądarka: -

takie dwa małe problemy:
1. czasami gdy dostaję pocztę z większą ilością załączników w okienku załączniki brakuje paska przewijania - to nico utrudnia przeczytanie załącznika :-?
2. jak wysłać wiadomość z drugiego konta? mozilla zawsze stara się wysłać z konta podstawowego z danymi z drugiego co oczywiście nie wychodzi :-?
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Re: kurier poczty

Postautor: pbartecki » 12 maja 2002, 03:42

vasart pisze:takie dwa małe problemy:
1. czasami gdy dostaję pocztę z większą ilością załączników w okienku załączniki brakuje paska przewijania - to nico utrudnia przeczytanie załącznika :-?
2. jak wysłać wiadomość z drugiego konta? mozilla zawsze stara się wysłać z konta podstawowego z danymi z drugiego co oczywiście nie wychodzi :-?

1) Mozilla 1.0 RC2 - mam około 40 załączników w liście i wyświetla się pasek przewijania.

2) Mozilla zawsze wysyła wiadomości z danymi z bieżącego konta. Czyli w przypadku kilku różnych kont, z tego którego folder był podświetlony podczas tworzenia nowej wiadomości. Niezależnie od tego można zawsze zmienić domyślnego nadawce za pomocą rozwijanej listy u góry okna.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Re: kurier poczty

Postautor: wariat » 12 maja 2002, 14:48

pbartecki pisze:2) Mozilla zawsze wysyła wiadomości z danymi z bieżącego konta. Czyli w przypadku kilku różnych kont, z tego którego folder był podświetlony podczas tworzenia nowej wiadomości. Niezależnie od tego można zawsze zmienić domyślnego nadawce za pomocą rozwijanej listy u góry okna.

ALE! Nalezy pamietac o dodaniu kilku sererwo SMTP i przypisaniu odpowiednich do odpowiednich kont, tylko wtedy bez wiekszego kombinowania mozna wysylac poczte z roznych adresow. Nie wiem czy to ne o to chodzilo ... jesli nie to sie nei martwie bonapisalem prawde tak czy siak ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: vasart » 13 maja 2002, 08:14

ad 1) parę używanych przez mnie wersji do 1 rc1 włącznie ma ten problem; efekt jest taki, iż nie mieszczą się przyciski paska przewijania (więc go nie ma) ponieważ okienko w którym wyświetlone są nazwy dołączonych plików ma wysokość ok. 1,5 lini (jest to o tyle dziwne, że nie zawsze tak się dzieje)
ad 2) oj. coś żem przegapił. wszystko działa.
vasart

Postautor: GmbH » 16 maja 2002, 12:02

vasart pisze:ad 1) parę używanych przez mnie wersji do 1 rc1 włącznie ma ten problem; efekt jest taki, iż nie mieszczą się przyciski paska przewijania (więc go nie ma) ponieważ okienko w którym wyświetlone są nazwy dołączonych plików ma wysokość ok. 1,5 lini (jest to o tyle dziwne, że nie zawsze tak się dzieje)

Można dostać screenshoot ;)?
Btw. W zasadzie wszystkie okna, elementy można pozmieniać poprzez CSS - w podkatalogu chrome katalogu z profilem użytkownika jest plik userChrome.css, należy go wyedytować i dodać (lub zmienić jeśli istnieje) następującą definicję CSS:
#expandedAttachmentBox {
width: 30em !important;
height: 30em !important;
}

Oczywiście jednostki i wartości dobrać według uznania...
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: vasart_tmp » 16 maja 2002, 12:22

Można dostać screenshoot ?

jasne (jak tlko natępnym razem tak mi się zrobi) tylko gdzie go wysłać?
vasart_tmp

Postautor: GmbH » 16 maja 2002, 12:34

vasart_tmp pisze:
Można dostać screenshoot ?

jasne (jak tlko natępnym razem tak mi się zrobi) tylko gdzie go wysłać?

Możesz na mój e-mail...
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Załączniki bez suwaka

Postautor: E2rd » 16 maja 2002, 13:46

A może widzisz efekt buga 91662?
Gdy jakiś nagłówek w liście jest za długi, Mozilla "rozszerza" go poza prawą krawędź okna. W widoku z podglądem treści rozsuwają się kolumny na liście wiadomości i przesuwa się box z załącznikami, więc jego suwak może wylądować poza krawędzią okna...
Sprawdź screenshoty, np. tutaj, albo skrajny przypadek gdy używa się podglądu wiadomości na całą szerokość okna
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: vasart » 16 maja 2002, 16:08

Gdy jakiś nagłówek w liście jest za długi, Mozilla "rozszerza" go poza prawą krawędź okna.

fajnie ale mój problem jest zdecydowanie inny
vasart

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite