Przyciski REW i FF, czyli co mnie trzyma przy Operze
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przyciski REW i FF, czyli co mnie trzyma przy Operze
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Pewnie nie wszyscy z was używali Opery, dlatego napisze krótko o co mi chodzi. W Operze są takie 2 przyciski: przewiń wstecz i przewiń dalej. Są one szczególnie użyteczne przy przeglądaniu galerii. Wystarczy nacisnąć przewiń dalej i przechodzimy do kolejnego obrazka. Do Firefoksa znalazłem wprawdzie kilka rozszerzeń, które mają podobną funkcjonalność, ale niestety wszystkie okazały się dość głupie, gdyż zakładają, że numery kolejnych jpgów rosną zawsze o 1. Czy jest jakieś rozszerzenie FF o przyciski przewijania, które analizowałyby kod HTML i na tej podstawie pozwalało przejść do następnego istniejącego pliku obrazka?
- Jazz
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
Rewind/Fastforward (polskiej wersji chyba nie ma).
- krasnalek
- Z nami od: 02 listopada 2004, 20:51
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8b5) Gecko/20050930 Firefox/1.4
Jazz, mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Wystarczy, że poczekasz na Firefoksa 1.5 i będziesz miał tę funkcjonalność już w lisku. W wersjach testowych pojawiła się ona dość dawno temu, a obecnie jest wyeliminowanych większość błędów z nią związanych (sporo ich było z ”cofaniem” stron ładowanych przez różne ”wynalazki” w JavaScripcie).
Mam też dobrą wiadomość dla posiadaczy konta w Gmail - wczoraj została wyeliminowana ”regresja” z 1.5beta1, powodująca ”nachodzenie” gwiazdki na listę...
Mam też dobrą wiadomość dla posiadaczy konta w Gmail - wczoraj została wyeliminowana ”regresja” z 1.5beta1, powodująca ”nachodzenie” gwiazdki na listę...
- radek.kaba
- Z nami od: 21 września 2005, 14:51
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b4) Gecko/20050908 Firefox/1.4
radek.kaba pisze:Jazz, mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Wystarczy, że poczekasz na Firefoksa 1.5 i będziesz miał tę funkcjonalność już w lisku. W wersjach testowych pojawiła się ona dość dawno temu
To czemu w Fx1.5b1 jej nie ma? A może to ja nie umiem jej znaleźć?
teo pisze:Oczywiście, że jest!
Ale czy była tam w grudniu 2004, kiedy krasnalek pisał te słowa?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1