Witam
Jestem juz lekko wpieniony Smokiem.
dotychczas jechalem na W98 i mozilli 1.0
dzis zainstalowalem XP i Mozille 1.1
oczywiscie zapragnolem przeniesc profil ze starej versji
poczynilem kroki opisane w helpie z mozillapl.org i NIC [lagodnie mowiac]
robil ktos przenosiny profilu? moze podzieli sie jakimis uwagami
Gdzie do cholery jest "Menedżer profili" bo wyskakuje jeno sam tylko jak nie ma zadnego profilu?
Powaznie jestem zly i chce odzyskac swoje listy!!!
po kij mi backup profilu jak niemoge z niego skozystac normalnie piane tocze juz z ust dajcie mi odpowiedzilnego za taki stan rzeczy a pogryze debila
repeat mozilla:=kicha^2; untill logiczne_profile=1;
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: repeat mozilla:=kicha^2; untill logiczne_profile=1;
Przeglądarka: -
shab pisze:Powaznie jestem zly i chce odzyskac swoje listy!!!
po kij mi backup profilu jak niemoge z niego skozystac normalnie piane tocze juz z ust dajcie mi odpowiedzilnego za taki stan rzeczy a pogryze debila
if (Win98 != WinXP) {
Zmiana_sciezki_profilu = true;
}
while (Zmiana_sciezki_profilu) {
print "Uuuupppssss... Nie trzeba było zmieniać systemu...";
}
Musisz pozmieniac scieżki w prefs.js, później założyć nowy profil o nazwie takiej samej jak stary, a potem skopiować pliki ze starego profilu do tego nowego...
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
shab pisze:Gdzie do cholery jest "Menedżer profili" bo wyskakuje jeno sam tylko jak nie ma zadnego profilu?
A Menedżer profili to się chyba w MozillaPL do menu Start instaluje, nie?
A jeśli są kłopoty, zawsze można |"c:\Program Files\...\mozilla.exe" -ProfileManager|
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Stary a gdzie ty szukasz tego profilu ? bo jak w Windows\Application Data\ to tam go nie ma. Spróbuj \Documents and Settings\%username%\Application Data\
u mnie po zmianie na XP wszycho gra i buczy.
u mnie po zmianie na XP wszycho gra i buczy.
- brrrr
Witam
Jak juz wspomnialem zrobilem wszystko jak w opisie z mozillapl.org
chyba mojego posta do konca nie przeczytaliscie ???
zmienielem sciezki tak jak w opisie i dupa blada
co dziwne dwa dni pozniej po paru restartah windy i mozilli
smok w koncy znalazl moj stary profil jak to sie stalo? NIE wiem, to jakis cud bo ja w tym czasie nic nie zmienialem
powaznie mysle ze to jakiegos rodzaju zjawisko paranormalne zreszta jak cala Mozilla, gdyby nie Tab-y to bym jej nawet nie ruszyl
Co dziwne teraz nie moge zmienic jezyka smoczusia na polski. pomimo instalacji odpowiednich wtyczek z mozillpl.org[dwa razy] oraz widocznych
w opcjach mozliwosci zmiany na PL nie daje to rezultatow ?? zachodze w glowe jak to mozliwe: istalacja przebiegla ok w opcjach pojawil sie wybor PL klikam, restartuje smoka i dupcia EN wraca samo???
Drugi problemas to samoczynne zmiany kodowania postow z news serv.
choc ustawiam wszystko na 8859-2 to po zmianie posta wraca na 8859-1 choc juz dawno wylaczylem 8859-1 magia czysta magia!
Pozdrawiam
Jak juz wspomnialem zrobilem wszystko jak w opisie z mozillapl.org
chyba mojego posta do konca nie przeczytaliscie ???
zmienielem sciezki tak jak w opisie i dupa blada
co dziwne dwa dni pozniej po paru restartah windy i mozilli
smok w koncy znalazl moj stary profil jak to sie stalo? NIE wiem, to jakis cud bo ja w tym czasie nic nie zmienialem
powaznie mysle ze to jakiegos rodzaju zjawisko paranormalne zreszta jak cala Mozilla, gdyby nie Tab-y to bym jej nawet nie ruszyl
Co dziwne teraz nie moge zmienic jezyka smoczusia na polski. pomimo instalacji odpowiednich wtyczek z mozillpl.org[dwa razy] oraz widocznych
w opcjach mozliwosci zmiany na PL nie daje to rezultatow ?? zachodze w glowe jak to mozliwe: istalacja przebiegla ok w opcjach pojawil sie wybor PL klikam, restartuje smoka i dupcia EN wraca samo???
Drugi problemas to samoczynne zmiany kodowania postow z news serv.
choc ustawiam wszystko na 8859-2 to po zmianie posta wraca na 8859-1 choc juz dawno wylaczylem 8859-1 magia czysta magia!
Pozdrawiam
- shab
same problemy z tą Mozillą...
shab pisze:... dupa blada...
Tak przy okazji prośba: moderuj swój język, bo możesz zostać zmoderowany...
Nie wiem do końca po czym Mozilla rozpoznaje, że w jakimś katalogu jest Mozillowy profil - ale chyba po obecności pliku prefs.js.
shab pisze:... teraz nie moge zmienic jezyka smoczusia na polski...
Spróbuj może przełączyć na angielski - restart - polski - restart. I usuń plik XUL.mfl z profilu. Może pomoże...
shab pisze:Drugi problemas to samoczynne zmiany kodowania postow z news serv.
To jest rochę śmiesznie:
- nowy post - Mozilla bierze kodowanie ustawione w Preferencje -> Kurier -> Tworzenie. Ale jeśli piszesz bez pliterek, to Mozilla może uznać, że nie ma sensu posta kodować jako 8bit i wysyła z Content-Transfer-Encoding: 7bit. A to oznacza, że charset będzie us-ascii. Inne czytniki też tak robią.
- odpowiedź - Mozilla dziedziczy kodowanie z posta na który odpowiadasz. Ale znowu - jeśli bez pliterek to może zamienić na us-ascii (chyba).
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite