Różnice w interpretacji...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Różnice w interpretacji...
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]
Witam
Moja strona jest źle interpretowana przez Mozille (Firefox itp.) i IE... pod Operą wygląda ok a na tych dwóch pokazują się białe paski między tabelami... niektóre komórki tabel są za duze... poza tym czcionka (deklarowana w css) takze jest inna (brakuje <b>)... proszę o info jak to naprawić... i jakie roznice w interpretacji kodu za to odpowiadają...
pzdr
Moja strona jest źle interpretowana przez Mozille (Firefox itp.) i IE... pod Operą wygląda ok a na tych dwóch pokazują się białe paski między tabelami... niektóre komórki tabel są za duze... poza tym czcionka (deklarowana w css) takze jest inna (brakuje <b>)... proszę o info jak to naprawić... i jakie roznice w interpretacji kodu za to odpowiadają...
pzdr
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2005, 01:53 przez My4tic, łącznie zmieniany 1 raz
- My4tic
- Z nami od: 02 stycznia 2005, 16:07
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]
ok... css poprawiłem... ale mam pytanie o błędy html...
Przy prawie wszystkich błędach pokazuje mi, że nie ma atrybutu.. np.:
1. Line 9, column 18: there is no attribute "MARGINWIDTH"
<body marginwidth="0" marginheight="0" topmargin="0" bottommargin="0" leftmargin
albo:
9. Line 16, column 276: there is no attribute "SRC"
...me="quality" value="high"><embed src="images/logo.swf" width="331" height="12
Dlaczego tak zaznacza? Według mnie jest ok
Przy prawie wszystkich błędach pokazuje mi, że nie ma atrybutu.. np.:
1. Line 9, column 18: there is no attribute "MARGINWIDTH"
<body marginwidth="0" marginheight="0" topmargin="0" bottommargin="0" leftmargin
albo:
9. Line 16, column 276: there is no attribute "SRC"
...me="quality" value="high"><embed src="images/logo.swf" width="331" height="12
Dlaczego tak zaznacza? Według mnie jest ok
- My4tic
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616
My4tic pisze: Line 9, column 18: there is no attribute "MARGINWIDTH"
Robi sie to w CSS przez wlasnosc margin
My4tic pisze:<embed src="images/logo.swf" width="331" height="12
Nie ma takiego znacznika jak embed jest object.
My4tic pisze:Dlaczego tak zaznacza? Według mnie jest ok
A nie mozesz zajrzec do specyfikacji?
http://w3.org/TR/HTML401
http://w3.org/TR/CSS2
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
No ok... poprawiłem kilka błędów... zostało ich jeszcze sporo (błędy w odnośnikach) ale to juz na wygląd nie ma wpływu i zajmę się nimi poźniej..... strona w IE i Mozilli dalej wygląda inczej niz w Operze... skąd się biorą te białe linie? :/
- My4tic
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20050101 Firefox/1.0
My4tic pisze:No ok... poprawiłem kilka błędów... zostało ich jeszcze sporo (błędy w odnośnikach) ale to juz na wygląd nie ma wpływu i zajmę się nimi poźniej..... strona w IE i Mozilli dalej wygląda inczej niz w Operze... skąd się biorą te białe linie? :/
Jakie białe linie?
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616
Po pierwsze to zadnych bialych linii to ja tez nie widze. Po drugie podaj dokladnie opis provblemu + nazwe przegladarki (wraz z wersja). Po trzecie to popraw bledy ktore walidator Ci wskazal. Po czwarte przemysl strukture strony i przebuduj ja bo narazie ustalanie "marguinesu" przez 
- Kod: Zaznacz cały
<table><td height="30"></td></table>
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony