MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Uśmiałam się!

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Uśmiałam się!

Postautor: Joanna » 17 października 2002, 12:21

Przeglądarka: -

Wchodzę na stronkę www.oko.com.pl, a tu napis:

"Twoja przeglądarka jest zbyt stara aby wyświetlać strony w zaprojektowanej postaci. Wszystkie strony będą pokazywane w formie uposzczonej."

Nieźle się uśmiałam, bo mam najnowszą MozillęPL (1.2a).
Joanna

Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29

Re: Uśmiałam się!

Postautor: mm » 17 października 2002, 15:57

Joanna pisze:Wchodzę na stronkę www.oko.com.pl, a tu napis:

"Twoja przeglądarka jest zbyt stara aby wyświetlać strony w zaprojektowanej postaci. Wszystkie strony będą pokazywane w formie uposzczonej."

Nieźle się uśmiałam, bo mam najnowszą MozillęPL (1.2a).

Jak wy to robicie?

Czasami całymi dniami przeglądam internet i nic... a tu bez przerwy ktoś takie kwiatki podsyła :-)

No mnie denerwuje menu na stronach Rzecznika Praw Obywatelskich ktore dzial tylko pod msie. A może kurcze nie jestem obywatelem i to dlatego....
mm

Re: Uśmiałam się!

Postautor: pbartecki » 18 października 2002, 03:42

mm pisze:No mnie denerwuje menu na stronach Rzecznika Praw Obywatelskich ktore dzial tylko pod msie. A może kurcze nie jestem obywatelem i to dlatego....

RPO ??? hmmm... ;)

Proszę podać szczegóły (strona, gdzie jest menu itp) - najlepiej od razu zglosić do Bugzilli lub przeslij informacje tutaj i ktos to zrobi. (Ew dane prosze przeslac na forum Obsluga i testowanie).
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: At124 » 18 października 2002, 05:08

Hej!!!
Strona Rzecznika Spraw Obywatelskich była już przerabiana na forum tutaj, ale myślę że do tematu warto wrócić i ewangelizować twórcę. Niestety ja się tego nie podejmę bo i wiedza z tego zakresu nie taka by kogoś pouczać, a i nie znalazłem kontaktu (mail) do autora lub Rzecznika :-)
Swoją drogą Rzecznik powinien mieć jakiegoś maila (do biura, oczywiście). Z drugiej strony, kto by chciał mieć w skrzynce 1000 wiadomości dziennie :(
Ale odbiegam od tematy, Pozdrawiam
At124
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

Postautor: mm » 18 października 2002, 07:37

At124 pisze:Swoją drogą Rzecznik powinien mieć jakiegoś maila (do biura, oczywiście). Z drugiej strony, kto by chciał mieć w skrzynce 1000 wiadomości dziennie :(
Ale odbiegam od tematy, Pozdrawiam
At124

No ja nie znalazalem jakiegos adresu do webmastera... moze komus innemu sie uda, polecam http://www.brpo.gov.pl/mapa.html
mm

Strona Rzecznika

Postautor: Wojciech » 18 października 2002, 22:30

Dziś wysłałem do Rzecznika telefaks (numer na szczęście podali) następującej treści:

Szanowni Państwo!

Pragnę zwrócić Państwu uprzejmie uwagę, że strona internetowa Biura Rzecznika Praw Obywatelskich została skonstruowana w sposób uniemożliwiający korzystanie z niej posiadaczom przeglądarek internetowych innych niż Internet Explorer firmy Microsoft.
Powoduje to, że obywatele posiadający komputery z innymi systemami operacyjnymi, takimi jak np. McIntosh czy Linux, nie mogą w odpowiedni sposób (lub w ogóle) korzystać z Państwa strony, a posiadacze systemów firmy Microsoft, którzy z różnych względów preferują programy internetowe innych producentów (np. Mozilla, Netscape, Opera), zmuszani są w ten sposób do korzystania z ww. Internet Explorera.
W imieniu użytkowników systemów Linuxowych i programów internetowych opartych na Mozilla (Netscape) uprzejmie proszę o wykonanie niewielkich modyfikacji, umożliwiających dostęp do Państwa strony dla wszystkich obywateli.

Z wyrazami szacunku

Poczekamy i zobaczymy, czy potraktowali tę sprawę poważnie.
Pozdrawiam!
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Re: Strona Rzecznika

Postautor: pbartecki » 19 października 2002, 00:20

Piękny list ;)

Zapisuję, że pierwszy kontakt został wykonany.. ;)

pozdrawiam.
pbartecki

Re: Strona Rzecznika

Postautor: pbartecki » 22 października 2002, 12:41

pbartecki

Odpowiedź od Rzecznika

Postautor: Wojciech » 17 listopada 2002, 17:41

Straszne! Parę dni mnie nie było, i żeby teraz tylko przeglądnąć nowości na Forum potrzebuję parę godzin!!! :D

Otrzymałem od Biura Rzecznika Praw Obywatelskich pisemko:
Szanowny Panie!
W związku z Pańskim pismem z dnia 18 października 2002 roku uprzejmie informujemy, iż udostępniliśmy naszą stronę dla innych przeglądarek. Zachęcamy do odwiedzania naszej strony.
Z poważaniem
Kierownik Działu Informatyki
Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich

Sprawdziłem - rzeczywiście działa.
Pozdrawiam wszystkich
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: Olhado/256 » 18 listopada 2002, 13:56

No proszę, w Polsce też ktoś coś umie zrobić dobrze... :P No nic, wypada pogratulować wygranej wojenki! :D
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

sklep.plusgsm.pl

Postautor: Nazgul » 03 grudnia 2002, 08:02

a moze by ktos napisal cos podobnego do polkomtela? bo kurde ni jak nie moge sie dostac do ich sklepu :(.

pozdrawiam

ps. z inntej beczki : w menadżerze plików przydala by sie opcja resume ....
Nazgul

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony