Witam
Wiecie może dlaczego Mozilla po zapisaniu zmian na stronie podaje jedną doatkową linię odstępu.
Wygląda to tak
tekst
teskt
a po zapisaniu
tekst
teskt
I tak po każdym zapisaniu, ale tylko pomiędzy tymi liniami, w któych jest już odstep
MozillaPL 1.1 pod Win
Dodatkowa Linia
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Dodatkowa Linia
Przeglądarka: -
LarryN pisze:Wiecie może dlaczego Mozilla po zapisaniu zmian na stronie podaje jedną doatkową linię odstępu.
Wygląda to tak
tekst
teskt
a po zapisaniu
tekst
teskt
I tak po każdym zapisaniu, ale tylko pomiędzy tymi liniami, w któych jest już odstep
MozillaPL 1.1 pod Win
Witam
Ja mam taki problem w pliku źródłowym!!! Po zapisamiu w pliku źródłowym dodawane są dodatkowe puste linijki. Za każdym razem kolejne. Tragedia też jest ze skryptami java - rozstrzelone sa po zapisie na przestrzeni jednego metra. Nic nie pomaga włączenie opcji - zachowaj oryginalne formatowanie w opcjach.
Po dwóch edycjach dokumentu ma on o kilkadziesiąt - kilkaset (w zależności od wielkości) zbędnych pustych linii. TRAGEDIA. Dokumenty rosną i to bez sensu!
Mozilla 1.2a(pl) i 1.2b(pl) win xp
Pozdrawiam.
- At124
- Z nami od: 22 września 2002, 21:31
Zbędna linia
Można wyłączyć dodawanie tych wolnych linii przez Preferencje > Kompozytor stron > Zachowaj oryginalne formatowanie źródła / Sformatuj ponownie źródło HTML, choć nie zawsze. Ale chyba nie tędy droga - w skrajnym przypadku otrzymuje się praktycznie jedną, długą linię tekstu, chyba że źródło jest już sformatowane w wielu liniach (np. w edytorach notatnikopodobnych).
Przyczyna wydaje mi się prosta - Moza dodaje jeden "Enter" tam, gdzie uważa za słuszne, i co gorsza, nie sprawdzając, czy on już tam jest. Zdaje się, że wspominano już na Forum o tym problemie, i myślałem, że w nowszych wersjach już coś z tym zrobiono.
I teraz się wydało: Programiści Mozilli nie korzystają z Kompozytora!
Pozdrawiam!
Przyczyna wydaje mi się prosta - Moza dodaje jeden "Enter" tam, gdzie uważa za słuszne, i co gorsza, nie sprawdzając, czy on już tam jest. Zdaje się, że wspominano już na Forum o tym problemie, i myślałem, że w nowszych wersjach już coś z tym zrobiono.
I teraz się wydało: Programiści Mozilli nie korzystają z Kompozytora!
Pozdrawiam!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Hej!
Niestety włączanie i wyłączanie tej funkcji nic nie daje
Zawsze dodawane są puste linie, tak więc jak na razie zmuszony jestem dalej budować w pajączku i notatniku... szkoda, bo możliwości kompozytora Mozilli są nieocenione, ale rozwalenie kilkudziesięcio liniowego źródła do kilkuset ponad linii strasznie przeszkadza...
Moze jednak ktoś to poprawi w Mozilli 1.3 ?
Pozdrawiam.
Niestety włączanie i wyłączanie tej funkcji nic nie daje
Zawsze dodawane są puste linie, tak więc jak na razie zmuszony jestem dalej budować w pajączku i notatniku... szkoda, bo możliwości kompozytora Mozilli są nieocenione, ale rozwalenie kilkudziesięcio liniowego źródła do kilkuset ponad linii strasznie przeszkadza...
Moze jednak ktoś to poprawi w Mozilli 1.3 ?
Pozdrawiam.
- At124
- Z nami od: 22 września 2002, 21:31
At124 pisze:A i jeszcze jedno, pobawiłem się Mozillą 1.2beta angielską i tam nie ma tego problemu z formatowaniem! Potestuję jeszcze, ale zdaje się, że to coś namieszane w rodzimej dystrybucji![]()
Hej!
Sprawdziłem MozillęPL 1.2.1 pod Linxa(debian) i dalej jest ten problem. Czy ktoś może go potestować w nnych systacjach?
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
LarryN pisze:Kiedyś próbowałem znaleźć ten błąd w BugZilli, ale mi się nie udało.
Faktycznie chyba nie ma, ja tez nie znalazlem. To moze by ktos zglosil?
LarryN pisze:Czy ktoś mi może w tym pomóc? Bo może to jakiś bug MoziiliPL.
Obawiam sie ze nie, to dotyczny "wszystkich" Mozilli.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
• Strona 1 z 1