Witam,
niedawno byłem zmuszony po przesiadki na TB z Outlooka. Z wieloma rzeczami już sobie poradziłem w dalszym ciągu irytuję mnie tylko dwie bo nie mogę sobie poradzić (przeglądnąłem całe forum ale nie znalazłem odpowiedzi - możę też nie wiem jak naprawdę nazywa się to czego szukam):
1.) przy odpowiadaniu na maila moja odpowiedź jest zawsze na końcu a wolałbym żeby to wygłądało tak jak w outlooku - czyli mail na którego odpowiadam jest przesuwany na dół z lekkim wcięciem.
no i jak usunąć te kolorowe kreseczki przy odpowiedziach - te łowickie paski już mnie coraz bardziej denerwują...
2.) Wiadomość, którą potrzymałem w html'u przy przekieowaniu nie jest już wysyłana tak jak oryginał, tylko powstaje wiadomość tekstowa z dwoma załącznikami - jeden to chyba właśnie html a drugi to txt.
Wiem, że pytania są lamerskie i odpowiedzi gdzieś pewnie są na forum ale z góry dziękuje za porady.
pozdr
trochę lamerskie ale dla mnie ważne
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
trochę lamerskie ale dla mnie ważne
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
- Vahanara
- Z nami od: 06 stycznia 2005, 09:58
Re: trochę lamerskie ale dla mnie ważne
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Ad 1. Bądź zgodny z netykietą, przyzwyczaj się do takiego sposobu cytowania. (Jeśli nie jesteś w stanie się przyzwyczaić, to możesz to zmienić w ustawieniach konta).
Ad 1a. Znowu będę "złośliwy" - zainstaluj rozszerzenie QuoteColors i poczuj siłę kolorowania cytatów. Paski łowickie przestaną denerwować a zaczną zachwycać
Ad 2. TB domyślnie wysyła czysty tekst. Jeśli chcesz wysyłać w HTML, to musisz się trochę pomęczyć. Sprawdź ponadto, co się dzieje gdy użyjesz różnych poleceń z menu Wiadomość -> Przekaż wiadomość.
Ad 1a. Znowu będę "złośliwy" - zainstaluj rozszerzenie QuoteColors i poczuj siłę kolorowania cytatów. Paski łowickie przestaną denerwować a zaczną zachwycać
Ad 2. TB domyślnie wysyła czysty tekst. Jeśli chcesz wysyłać w HTML, to musisz się trochę pomęczyć. Sprawdź ponadto, co się dzieje gdy użyjesz różnych poleceń z menu Wiadomość -> Przekaż wiadomość.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
na pierwsze -
narzędzia ->konfiguracja kont -> tworzenie i tutaj zachacz:
podczas tworzenia odpowiedzi automatycznie cytuj oryginalną wiadomość
i poniżej wybierz odpowiedź powyżej cytowanego tekstu
jak się pozbyć pasków... nie pamiętam - ja je lubię
na drugie
narzędzia -> opcje -> tworzenie -> opcje wysyłania -> i tam sobie wybierz opcje wysyłania
a pytanie lamerskie
było setki razy na forum
ale mam dobry dzień
narzędzia ->konfiguracja kont -> tworzenie i tutaj zachacz:
podczas tworzenia odpowiedzi automatycznie cytuj oryginalną wiadomość
i poniżej wybierz odpowiedź powyżej cytowanego tekstu
jak się pozbyć pasków... nie pamiętam - ja je lubię
na drugie
narzędzia -> opcje -> tworzenie -> opcje wysyłania -> i tam sobie wybierz opcje wysyłania
a pytanie lamerskie
było setki razy na forum
ale mam dobry dzień
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird