TLEN: Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia.
Moderator: Pomocy?!
TLEN: Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia.
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; .NET CLR 1.1.4322)
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Pomoc o2.pl pisze:* Z menu 'Edit' wybierz opcję 'Mail & Newsgroups Account Settings'
Jeszcze rzuć tą dziadowską przeglądkę, której to używasz, bo coś uniemeożliwia Ci ona przeczytanie strony, z której zaczerpnąłem cytat i obrazek. :->
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
- lupus
- Z nami od: 18 grudnia 2004, 14:57
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Anonymous pisze:na 100% cos zle ustawiles chyba ze znowu tlen cos miesza. wylacz bezpieczne uwierzytelnianie jezeli masz wlaczone..
Też to mam wył¹czone
Tak wygl¹da ten bł¹d
tu jest link http://klasa1aa.freefronthost.com/uploads/galery/1.jpg
- Luck1
- GO�Ć
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
- krasnalek
- Z nami od: 02 listopada 2004, 20:51
Anonymous pisze:cos zle ustawiels. u mnie w thunderbird, the bat wszystko dziala jak nalezy wlacznie z szyfrowaniem polaczen.
Wiec jesli mozesz to daj do siebie jakis kontakt internetowy gg, tlen, skype albo yahoo, moje gg 618101, i pomoz mi skonfigurowac mozille T.
- Lucky
- Z nami od: 08 stycznia 2005, 18:02
- Lucky
- Z nami od: 08 stycznia 2005, 18:02
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
Lucky pisze:mam zarejastrowane 2 konta z gazeta.pl
Utworzyłeś 2 serwery smtp, z dwoma różnymi nazwami użytkownika ?
- krasnalek
- Z nami od: 02 listopada 2004, 20:51
nie mogę wysłać wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
- Halina Latos
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
1. wchodzimy w narzedzia => konfiguracja kont
2. klikamy z menu serwer poczty wychodzacej => konfiguracja serwerow poczty wychodzacjej:
powinien byc juz jeden, wiec wybieramy ja i klikamy edytuj:
a) nazwa serwera: wpisujemy nazwe serwer smtp
b) uzyj identyfikatora uzytkownika oraz hasla - TAK: twoj adres skrzynki
c) uzyj szyfrowanie typu: tutaj nie wiem jak dal innych kont, ale na onecie chodzi bez
d) klikamy ok
3. dodaj (dla drugiego konta):
c) uzyj szyfrowanie typu: ?
d) ok
4. teraz wybieramy konfiguracja serwer dla pierwszego konta ze menu po lewej => zaawansowane i smtp => smtp => i serwer utworzony dla pierwszego kont
5. identycznie postepujemy z drugim kontem, tylko wybieramy serwer utworzony dla drugiego konta.
to wszysko jesli chodzi o problemy z konfiguracja serewa poczty wychodzacej dla kilku kont, w razie dalszych problemow, prosze opisac, co sie dzieje.
pozdrawiam - neo
- neo007
- Z nami od: 05 lutego 2005, 17:15
Serwer wymaga uwierzytelnienia
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Używam Win2000 Prof. i mam zamiar 'przesiąść' się na Thunderbird v. 1.0 , ale mam problem z konfigurowaniem kont na których 'Serewer wymaga uwierzytelnienia' A mam ich kilka (prawie wszystkie)
neo007 pisze:1. wchodzimy w narzedzia => konfiguracja kont
2. klikamy z menu serwer poczty wychodzacej => konfiguracja serwerow poczty wychodzacjej:
powinien byc juz jeden, wiec wybieramy ja i klikamy edytuj:
c) uzyj szyfrowanie typu: tutaj nie wiem jak dal innych kont, ale na onecie chodzi bez
Jest jednak mały problemik, bo w mojej wersji Thunderbirda nie ma opcji b) ani c) , a w przypadku serwera interia.pl serwer poczty przychodzącej POP mam ustawianą na 'poczta.interia.pl' a w przypadku poczy wychodzącej SMTP wyskakuje mi 'poczta.interia.pl:25'. Oczywiście w przypadku poczty wychodzącej SMTP nie ma mozliwosci ustawienia domyślnego portu jak w przypadły poczty prztchodzącej POP.
A bez tzw. 'uwierzytelniania' nie ma szansy na wysłanie jakiejkolwiek wiadomości z takiego konta
- SlawSan
Konfiguracja kuriera poczty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
Bez problemu skonfigurawałem konto na wp.pl
-serwer POP: pop3.wp.pl ;port 110 można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: smtp.wp.pl ; port 25
Bez problemu skonfigurawałem konto na o2.pl
-serwer POP: poczta o2.pl ;port 110 można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: poczta o2.pl
Bez problemu skonfigurawałem konto na interia.pl
-serwer POP: poczta.interia.pl;port 110, można ustwić SSL port 995 też działa
-serwer SMTP: poczta.interia.pl; port 25
Ale do neostrady to już czuje bezsilność
- -serwer POP: poczta.neostrada.pl ; port 110 i nic _/* !Authetication failed
- -serwer SMTP: poczta.neostrada.pl ; port 25 i nic _/* ! Authetication failed
Zarówno przy prubie wysyłania poczty jak i pruby pobierania następuje nawiązanie połaczenia z serwerem neostrady, a następnie ten komunikat
> Odpowiedz serwera. Authetication failed.
Wielokrotnie kasowałem konto i tworzyłem je na nowo w kurierze poczty
upewniłem się że chasło wpisywane przez zemnie jast prawidłowe. Bez rezultatów. !
Jako ciekawostkę podam że outloock expres zachwuje się bardzo podobnie: po prubie uwirzytelnienia użytkownika połaczenie zostaje odrzucone.
Dostęp do konta mam jedynie za pomocą WebMail-
Ale to mnie nie sdysfakcjonuje. Bardzo zależy mi na obsłudze konta w neostradzie bo tylko tam mam własną domenę.
Dzwoniłem do biura obsługi klijenta> Facet z obsługi twierdzi że to wina systemu XP - czy to jest możliwe? Jeżeli tak to gdzie szukać problemu?
PROSZĘ O POMOC
- barteq76
- Z nami od: 02 marca 2005, 12:28
Wróć do Klient poczty Thunderbird