MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

dziwne komunikaty o nowych wiadomościach

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

dziwne komunikaty o nowych wiadomościach

Postautor: medeski » 11 stycznia 2005, 14:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Witam!

Od niedawna korzystam z Thunderbirda, wybrałem go z pośród tysięcy;) jako następcę OE:)

Prawdę mówiąc to tak naprawdę używam TB od wczoraj, gdyż jakiś czas temu porzuciłem go ze względu na dość niejasne ustawienia poczty, z którymi nie mogłem sobie poradzić (co jak co, ale laik nie mający za dużo wspólnego z ustawieniami kont pocztowych, raczej musi korzystać z pomocy innych:( źle to świadczy o przyjazności interfejsu i prostocie obsługi TB).

Niestety, nie mogłem już ścierpieć OE i przemogłem się, poświęciłem pół dnia i jakoś udało mi się wszystkie konta pocztowe uruchomić (5 kont). Zaimportowałem oczywiście wszystko z OE, ustawiłem jak trzeba i generalnie byłoby dobrze, gdyby nie pewien denerwujący szczegół:

Przy każdym sprawdzaniu nowych wiadomości przez program (co 2 min), pojawia mi się komunikat, że dostaję 5 nowych wiadomości. Niestety nigdzie się nie pojawiają (mam ustawione, że wiadomości ze wszystkich kont są odbierane we wspólnym katalogu dla wszystkich kont "odebrane")

Czy ktoś już spotkał się z podobnym problemem? Czy ilość kont i ilość wiadomości może mieć coś ze sobą wspólnego?

Pozdraiwma i z góry thx za pomoc!
medeski

Z nami od: 10 stycznia 2005, 21:03

Postautor: medeski » 11 stycznia 2005, 15:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

btw, jest błąd tłumaczenia, dostaję komunikat na pasku zadań: Odebrano 5 nowe wiadomości;)
medeski

Postautor: Gość » 11 stycznia 2005, 15:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

ustaw automatyczne pobieranie (na 99% masz tylko ustawione samo sprawdzanie) wiadomości
Gość

Postautor: medeski » 12 stycznia 2005, 11:14

Thx! Rzeczywiście tak było, ale jest to troche dziwne, ponieważ tyczyło sięto konta, które akurat nie było zaznaczone do pobierania nowych wiadomości... Myślałem, że to wystarczy do tego, by TB w ogóle nie przejmował się tym kontem...

Pozdrawiam!
medeski

Wróć do Klient poczty Thunderbird