MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla pnie się w rankingu !

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

Mozilla pnie się w rankingu !

Postautor: napcok » 22 listopada 2002, 00:23

Przeglądarka: -

Witam !

Mozilla wreszcie jest rozpoznawana przez http://ranking.pl.
Ależ się zdziwiłem gdy zobaczyłem, że liczba użytkowników wzrosła kilkakrotnie w ciągu tygodnia :wink: .

Pozdrawiam

napcok
napcok

Z nami od: 10 czerwca 2002, 21:24

Postautor: hADeSik » 22 listopada 2002, 01:59

hmm... niespełna 6 tys. osób tygodniowo to albo błąd ichniego systemu statystyk albo dołączono do statystyk serwis generujący taki wynik ;)
BTW liczba badanych użtykowników wzrosła chyba o ok. 30% ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: napcok » 22 listopada 2002, 10:35

I sprawa się wyjaśniła. Z biuletynu ranking.pl:
Muszę dziś przekazać Państwu jeszcze jedną informację związaną z rankingiem przeglądarek, niestety nie mogę powiedzieć, że przekazuję ją z przyjemnością. Muszę Państwa bardzo, bardzo przeprosić, ponieważ w dane dotyczące Mozilli wkradł się błąd - uwzględnialiśmy tylko wejścia z Mozilli poniżej wersji 1.0. Statystyki z ostatniego tygodnia są już poprawne. Bardzo za to przepraszamy, a szczególnie serdecznie proszę o wybaczenie użytkowników Mozilli.

:D
Ciekawe kiedy uwzględnią Konquerora3 (czasami też go używam).

pozdrawiam

napcok
napcok

Z nami od: 10 czerwca 2002, 21:24

Postautor: dls » 22 listopada 2002, 15:42

Muszę dziś przekazać Państwu jeszcze jedną informację związaną z rankingiem przeglądarek, niestety nie mogę powiedzieć, że przekazuję ją z przyjemnością. Muszę Państwa bardzo, bardzo przeprosić, ponieważ w dane dotyczące Mozilli wkradł się błąd - uwzględnialiśmy tylko wejścia z Mozilli poniżej wersji 1.0. Statystyki z ostatniego tygodnia są już poprawne. Bardzo za to przepraszamy, a szczególnie serdecznie proszę o wybaczenie użytkowników Mozilli.

Pięknie, te ich dane od początku budziły wątpliwości, ale zapewniali że wszystko jest OK.
Dobrze że się przyznali do błędu - teraz chętniej tam będę zaglądał i spokojnie czekam ąż Mozilla przegoni NN4 i Operę.
:)
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Postautor: pbartecki » 30 listopada 2002, 04:57

Oto oświadczenie przedstawiciela Global eMarketing, jakie otrzymaliśmy:

Szanowny Panie,

wyjasnialam to w ostatnim biuletynie informacyjnym rankingu, ktorego kopia archiwalna znajduje sie tutaj:
http://www.ranking.pl/Newsletter/2002-11-21/

... jak pisalam, nie uwzglednialismy na rankingu w ogole wynikow dla Mozilli w wersji 1.x. To, co prezentowalismy w rankingu przegladarek, to byly wyniki jedynie dla Mozilli 0.x. Niestety, podawalismy to jako wynik ogolnie dla Mozilli... gdybysmy podawali wersje, na pewno szybko zwrocilibyscie nam na to uwage. ;-))

W efekcie wiec od momentu pojawienia sie Mozilli 1.x statystyki Mozilli byly zanizone.

Dane z ostatniego tygodnia sa juz poprawne - jak widac, po prostu wprowadzilismy Mozille 1.x oddzielnie do rankingu, stad to jej nagle pojawienie sie na poziomie 0,5% (w rankingu ogolnym).

Jezeli Pan uzna to za stosowne, prosze przekazac to wyjasnienie Waszej spolecznosci. Strasznie mi przykro, ze tak sie stalo. Coz, nie popelnia bledow tylko ten, kto nic nie robi... mysle, ze najwazniejsze jest to, ze udalo sie nam ten blad wykryc, i ze nie krecimy, tylko uczciwie to wyjasniamy.

Dziekuje bardzo za oferte wspolpracy, niewykluczone, ze kiedys skorzystamy; wzajemnie przesylam serdeczne pozdrowienia dla calego grona milosnikow Mozilli.

Monika Niemirowska

Global eMarketing S.A.
01-377 Warszawa
ul. Połczyńska 31A
tel.: (22) 53 39 610
http://www.gem.pl
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: Konrad » 30 listopada 2002, 10:20

pbartecki pisze:

Dziekuje bardzo za oferte wspolpracy, niewykluczone, ze kiedys skorzystamy; wzajemnie przesylam serdeczne pozdrowienia dla calego grona milosnikow Mozilli.

Zdrodzisz coz to byla za oferta wspolpracy? :)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: hADeSik » 30 listopada 2002, 10:42

Konrad nie słyszałeś, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła?
A o jaką ofertę chodzi? ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Wróć do Promocja