www.pztkd.lublin.pl i www.itfeurope.org
Moderator: Pomocy?!
www.pztkd.lublin.pl i www.itfeurope.org
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Strona internetowa Polskiego Związku Taekwon-Do ITF (www.pztkd.lublin.pl) oraz All European Taekwon-Do Federation (www.itfeurope.org) dzięki "zmyślnym" (przeładowanym niepoprawnym dżawaszkryptem) menu kompletnie nie działają (nawigacja) podczas przeglądania przy pomocy Firefoxa.
--
Pozdrawiam!
Tomasz Trejderowski
- trejder
- Z nami od: 20 stycznia 2005, 15:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- Gucio
Gucio pisze:Widać że kolega trejder chce zrobić obu stronom reklamę albo w ogóle na nie nie wchodził...
Kolega Trejder nie chce zrobić obu stronom reklamy i niech mnie kolega Gucio nie wnerwia, bo kolega Trejder ma właśnie stronę http://itfeurope.org/ równolegle otwartą na zakładkach w Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 i menu na stronie wyżej cytowanej NIE DZIAŁA !!!
Kolega Gucio wybaczy, ale nie należę do grupy buraków, którzy zgłaszają adres rzekomo nie działającej strony, tylko po to, żeby nabić jej hitów. Nie wiem o jakim menu kolega Gucio rozprawia, ale ja mówię o szarym menu w górnej części strony (pod adresem), składającym sie z siedmiu pozycji. Klikanie po tych pozycjach na powrót otwiera stronę główną A.E.T.F., zaś żadne podpozycje menu nie wyskakują - tak jak to dzieje się w buraczanym I.E. i jak zapewne w gestii autorów strony to było.
Bez obrazy więc, ale oczerniania mnie nie lubię. Skoro mówię, że nie działa, to nie działa!
Co do kolegi Ludwika zaś - na osiołki zaraz zgłoszę, ale tytuł tego forum "(...) i źle działające strony (...)" zasugerował mi, że tu też należy zgłaszać. Jeśli dokonałem nadinterpretacji - przepraszam.
- trejder
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Wojciech pisze:pztkd.lublin.pl w zasadzie też - jedyny błąd dotyczy menu po lewej: jeśli wybieram otworzenie podstrony w nowym panelu otwiera mi się strona główna (ale już bez menu), a jeśli kliknę normalnie, to w tym samym panelu otwiera mi się poprawnie wybrana podstrona.
U mnie dzieje się dokładnie tak, jak kolega cytuje, jeśli chodzi o otwieranie odnośnika z menu w nowym panelu. Ale w ogóle to z pztkd dzieją mi się nieziemskie jaja. Czasami jak wpiszę adres to otwierają mi się DWA panele - w jednym strona bez menu, drugi panel - about:blank. Dopiero po odśwież strona pojawia się z menu. Jeśli natomiast kliknę (typowo, bez cudowania) w jakąś pozycję menu to otwiera mi się drugi panel, w nim ładuje się główna strona serwisu bez menu, a w tym panelu, w którym kilknąłem na chwilę pojawia się menu towarzyszące stronie, którą chciałem otworzyć, a po paru sekundach przeładowuje się to do menu ze strony głównej. Natomiast do treści podstron przy pomocy menu w ogóle nie mam jak wejść.
Kolega Wojciech jest już drugą osobą, która zgłasza, że jest wszystko OK. Czyli należy wnioskować stąd, że z FF jest OK, ale rozszerzenie do niego - Tabbrowser Extensions PL, którego używam "podskakuje" na tej stronie. Ale nie mam pojęcia, na którym forum takie coś się zgłasza.
- trejder
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
Natomiast co do działania przedmiotowych stron - nie sprawdzałem ich działania aż tak dokładnie, jedynie powierzchownie wygląd i działanie menu (i to rzeczywiście działa nie tak jak powinno).
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony