Problem z Mozilla 1.6+ / Linux i niektorymi stronami www
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem z Mozilla 1.6+ / Linux i niektorymi stronami www
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Ostatnio trafilem na dziwny blad wystepujacye na niektorych stronach. Polega to na tym, ze niektore podstrony po prostu sie nie pokazuja w ogole, mimo, ze przegaldarka sciagnela cala strone (i pokazuje ja w zrodle)
Np: sklep.sevenet.pl -> aparaty cyfrowe/canon -> pierwszy aparat z brzegu i u mnie jest pusta strona
Podobna systuacja wystepuje na niektorcyh podstrionach innych serwisow. Sprawdzalem rozne przegladarki, takze firefoxa 1.0 i firbirda 0.6.1 i jest OK, Opera tez ok.
Nawet w Mozilli 1.4 jest OK
Natomaist w Mozilli 1.6 i 1.7.5 niestety efekt jest ten sam.
To wszystko Linux
Sprawdzilem wiec na Windowsie w Mozilli 1.6 - jest OK
Co to moze byc? Nie mam kompletnie pomyslu...
Staralem znalezc sie cokolwiek w google, ale bez rezultatu
Np: sklep.sevenet.pl -> aparaty cyfrowe/canon -> pierwszy aparat z brzegu i u mnie jest pusta strona
Podobna systuacja wystepuje na niektorcyh podstrionach innych serwisow. Sprawdzalem rozne przegladarki, takze firefoxa 1.0 i firbirda 0.6.1 i jest OK, Opera tez ok.
Nawet w Mozilli 1.4 jest OK
Natomaist w Mozilli 1.6 i 1.7.5 niestety efekt jest ten sam.
To wszystko Linux
Sprawdzilem wiec na Windowsie w Mozilli 1.6 - jest OK
Co to moze byc? Nie mam kompletnie pomyslu...
Staralem znalezc sie cokolwiek w google, ale bez rezultatu
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
moja mozilla:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
problem zlokalizowalem, jednak za chiny nie moge dojsc czemu to powoduje problem?!?!?!?
chodzi o formularz
jezeli jest kontrolka input type="text" i parametr value jest inny niz pusty, to strona sie nie wyswietla
to samo w ksozykiem, jaki klikniemy zamow przy jakims produkcie, to powienin pojawic sie koszyk i tam jest kontrolka z iloscia zamowionego towaru z domyslna wartoscia ustawiona na 1. no i strona sie nie pojawia....
to dopiero zagadka, czy ktos ma jakis pomysl na cos tak dziwnego??
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
problem zlokalizowalem, jednak za chiny nie moge dojsc czemu to powoduje problem?!?!?!?
chodzi o formularz
jezeli jest kontrolka input type="text" i parametr value jest inny niz pusty, to strona sie nie wyswietla
to samo w ksozykiem, jaki klikniemy zamow przy jakims produkcie, to powienin pojawic sie koszyk i tam jest kontrolka z iloscia zamowionego towaru z domyslna wartoscia ustawiona na 1. no i strona sie nie pojawia....
to dopiero zagadka, czy ktos ma jakis pomysl na cos tak dziwnego??
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
no wlasnie wczesniej robilem reinstale, ale nie wiem czy nie zapomnialem o calkowitym wyczyszczeniu katalogu .mozilla (czy tylko usuwalem profil czy cos wiecej) no i fakt, zainstalowalem 3 czyste mozille i ejst OK
Ale jaja a juz zaczynalem rwac wlosy z czachy
Co ciekawe, moj kumpel ma ten sam problem...Ciekawe z czego to moze wynikac... NO i to, ze na inny stronach z tamtym profilem tez mi dzialalo, dziwne dziwne, ale dziala
Ale jaja a juz zaczynalem rwac wlosy z czachy
Co ciekawe, moj kumpel ma ten sam problem...Ciekawe z czego to moze wynikac... NO i to, ze na inny stronach z tamtym profilem tez mi dzialalo, dziwne dziwne, ale dziala
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
gdyby kogos interesowalo - ten problem powodowany byl przez plugin flashblock.... w wersji 1.4 mozilli akutrat go nie mialem i dlatego dzialalo. Dlatego tez dzialalo u innych bo oni pewnie nie mieli flashblocka... A moj kumpel u ktorego nie dzialalo tak jak u mnie, tez mial flashblocka, ale jakos tego nie skojarzylem, do glowy mi nie przyszlo ze jakis glupi plugin moze spowodowac cos tak dziwnego....
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony