Import wiadomosci i ustawien z The Bat do Thunderbirda
Moderator: Pomocy?!
Import wiadomosci i ustawien z The Bat do Thunderbirda
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
pozdrawiam
Reporter
- Reporter
Re: Import wiadomosci i ustawien z The Bat do Thunderbirda
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
A jak dokladnie zaimportowac wiadomosci/
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)
Bede wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam
R......
- Reporter
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3
Artykuł o położeniu plików nie istnieje (http://mozillapl.org/index.php?name=New ... cle&sid=36)
- jedre
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3
Z eksportem i kopiowaniem plików mbox zrób tak jak w opisie na stronie ktorą Ci ktoś wcześniej polecił.
Dodam tylko swoje spostrzeżenia.
Gdy skopiujesz pliki mbox (bez rozszerzenia) do katalogu ze swoim profilem w thunderbirdzie - uruchamiasz thunderbirda - zobaczysz załadowane pliki. Najlepiej nic nie rób i wyjdź z programu
Dopiero po ponownym uruchomieniu thunderbirda możesz zabrać się do przerzucania wiadomości między folderami.
Nie wiem czemu, ale gdy przenosiłem wiadomości (a mialem ich sporo) zaraz po zaimportowaniu - to spora część z nich ginęła.
Zauważyłem ze wyjście i powrót do thunderbirda zapobiega ginięciu wiadomości (ta walka ze znikającymi listami sprawiła mi sporo kłopotów - dlatego ostrzegam).
- Ninek
- Z nami od: 10 maja 2007, 21:43
oraz jak eksportuje z the bata! to mam możliwość wyeksportowania wszystkich w postaci jednego pliku wtedy zapisuje się plik bez rozszerzenia lub w postaci kazda wiadomosc w osobnym pliku z roz. *.EML.
Które pliki kopiować?
- jedre
jedre pisze:a do jakiego katalogu je skopiowac? prosiłbym konkretnie np. ścieżkę.
Polozenia plikow byly wielokrotnie na forum podawane - wystarczy poszukac.
ja znalazlem informacje np. tutaj:
http://kb.mozillazine.org/Profile_folder
oraz jak eksportuje z the bata! to mam możliwość wyeksportowania wszystkich w postaci jednego pliku wtedy zapisuje się plik bez rozszerzenia lub w postaci kazda wiadomosc w osobnym pliku z roz. *.EML.
Eksportuj wszystkie wiadomosci do poliku (eksport w formacie systemu Unix).
Kopiujesz plik (lub pliki w zaleznosci ile bedziesz przenosil) do katalogu z poczta w thunderbirdzie (pliki te sa bez rozszerzenia - przynajmniej tak bylo w mojej wersji Bata).
Uruchamiasz thunderbirda. Reszta tak jak pisalem wczesniej
- Ninek
- Z nami od: 10 maja 2007, 21:43
Wróć do Rozszerzenia dla Thunderbirda