MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozillapl 1.2.1 WIELKI problem ... :(

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Mozillapl 1.2.1 WIELKI problem ... :(

Postautor: patt » 04 grudnia 2002, 03:43

Przeglądarka: -

Witam,

Mam duży problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić :

Otóż nieodczytałem przed instalacją nowej wersji Mozilli że należy usunąć stere binaria i zainstalowałem "na".

Coś się perdukło i mam coś takiego, że jak odpalę swój profil (gdzie mam bardzo dużo cennych rzeczy) to niby wszystko chodzi - do momentu próby otwarcia jakiegoś nowego okna - wtedy nic się nie dzieje - jedynie pamięć dla Mozilli wzrasta (Windows 2000) ... czyli siedząc w poczcie nie mogę otorzyć sobie dodatkowego okna z nawigatorem i odwrotnie. Mało tego - muszę ubić (po zamknięciu) Mozillę w Menadżerze zadań ... dopiero później uruchomi mi się jedno okno ...

Ten stan mam na wersji 1.1 i 1.2.1

Miałem zainstalowny schemat "Orbit cośtam" przed instalacją ...
A i jeszcze jedno - po utworzeniu nowego profilu jest ok. Jak więc przenieść dane tak, by nowy profil się nie zesrutał ??

Pomóżcie ...
patt

Z nami od: 04 grudnia 2002, 02:18

Postautor: marcoos » 04 grudnia 2002, 06:09

Nadpisałeś 1.2 przez 1.2.1 czy 1.x.y, gdzie x!=2 przez 1.2.1?
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Mozilla 1.2.1 - problem

Postautor: ptashek » 04 grudnia 2002, 08:10

Ja zawsze robię tak, przy zmianie wersji typu 1.0 -> 1.1 -> 1.2:

- usuwam katalog z mozillą, zachowując jedynie pluginy
- instaluję nową wersję
- kopiuję pluginy
- konfiguruję od zera (niestety, trzeba)

Dzięki temu, że w Windows 2000 masz dane aplikacji przechowywane w swoim profilu systemowym, operacja ta jest jak najbardziej bezpieczna.

W ten sposób "dinożarł" ewoluował u mnie od 0.9.4 do 1.2.1, bez problemów.

Problem z "pożeraniem" pamięci najczęściej zdarza się kompilacjom z CVS-u, wersje finalne instalowane powyższą metodą niezwykle rzadko mają tego typu objawy.
ptashek

Postautor: Gość » 04 grudnia 2002, 09:13

a skad mozna ściągnać Mozillepl 1.2.1 ?
Gość

Postautor: Gość » 04 grudnia 2002, 10:18

Z działu "Pobierz" na mozillapl.org. Już jest chociaż na stronie nie ma jeszcze ładnej informacji.
Gość

Re: Mozillapl 1.2.1 WIELKI problem ... :(

Postautor: rowers » 08 grudnia 2002, 10:23

patt pisze: [ciach] niby wszystko chodzi - do momentu próby otwarcia jakiegoś nowego okna - wtedy nic się nie dzieje - jedynie pamięć dla Mozilli wzrasta (Windows 2000) ... czyli siedząc w poczcie nie mogę otorzyć sobie dodatkowego okna z nawigatorem i odwrotnie. Mało tego - muszę ubić (po zamknięciu) Mozillę w Menadżerze zadań ... dopiero później uruchomi mi się jedno okno ...[ciach]

Pomóżcie ...

Jeśli chodzi o 1.2.1 - wyciąłem katalog z 1.2, zainstalowałem i porażka co zobaczyłem. Mam WinXP, objawy takie jak u Ciebie. Z kuriera nie odpala się nawigator, czy to z ikonki czy z linku. Po zamknięciu mozilli zostaje proces w menadżerze zadań. Mozilla najchętniej uruchamia się przez kuriera, bo z ikonki nawigatora to zamieli dysk i stoi.
rowers

Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30

Postautor: WojtekCzy » 08 grudnia 2002, 16:32

Skasuj plik chrome.rdf z katalogu chrome w katalogu użytkownika. U mnie były takie same objawy i to pomaga.
WojtekCzy

Postautor: Gość » 08 grudnia 2002, 21:32

prosty sposób: zmień skórkę na classic. wyłącz. włącz. powinno już działać (u mnie bylo ok :)
Gość

Postautor: rowers » 09 grudnia 2002, 00:40

WojtekCzy pisze:Skasuj plik chrome.rdf z katalogu chrome w katalogu użytkownika. U mnie były takie same objawy i to pomaga.

Nieee no rewelacja, to mi się podoba ;) to jeden problem z głowy. Bo mam jeszcze jeden problem :(. Już kiedyś poruszałem go na łamach forum. Zdarza się czasem jak próbuje uruchomić mozillę - zatrzymuje się na splashscreenie, strasznie mieli dyskiem, zaczyna ubywać pamięci, proca obciąża 100%, myszka chodzi w przerwaniach. Zostaje Alt+F4 :(
rowers

Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite