MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

raport

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

raport

Postautor: Gość » 26 lutego 2005, 23:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Witam wszystkich wyjadaczy

Jestem klientem Thunderbirda od kilku dni, dzięki temu forum znalazłem włąściwie większość odpowiedzi na pytania i problemy które mnie dopadły po przesiadce z The Bata z Thunderbirda.
Niestety na jedno pytanie nie potrafie znalezc odpowiedzi - czy jest możliwość ustawienia gdzieś w opcjach, żeby pokazywał raporty z udanych/nieudanych prób odebrania poczty ? Te komunikaty przelatują bardzo szybko i czasami trudno się zorientować.
Załączam screena z The Bata, żeby rozjaśnić być może trochę zagmatwane pytanie.
Obrazek

I jeszcze jedno - w momencie kiedy dostaje nową wiadomość w ikonce w trayu pokazuje się komunikat - "otrzymano nową wiadomość", ale żeby ją odebrać musze wejś do Thunderbirda i kliknąć pobierz i dopiero ta wiadomość jest widoczna. Czy jest takie rozwiązanie, żeby ominąć to dodatkowe kliknięcie i w momencie otwarcia programu wiadomości były w odebranych ?
Pozdrawiam
Gość

Postautor: duke_leto » 27 lutego 2005, 02:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050226 Firefox/1.0+

-jest takie rozszerzenie ktore pokazuje logi z tego co robi Tb poszukaj na extensionsmirror.nl
-moze chodzi o ->ustawienia konta->automatycznie pobieraj wiadomosci ?
duke_leto

Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31

Re: raport

Postautor: piotrek84 » 27 lutego 2005, 03:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1

Anonymous pisze:Obrazek

Pochwal się skąd masz na dole ten fajny pasek: "data - Połączenie zakończone - odebrano listów 0", jak przypuszczam rozwijany. Też wyświetlają mi się na pasku statusu jakieś komunikaty ale jakby bardziej ubogie.
A może to zasługa tematu?
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: Gość » 27 lutego 2005, 09:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

-jest takie rozszerzenie ktore pokazuje logi z tego co robi Tb poszukaj na extensionsmirror.nl
-moze chodzi o ->ustawienia konta->automatycznie pobieraj wiadomosci ?

ad.1 - a może pamiętasz jak się nazywa to rozszerzenie ?
ad.2 - tak chyba chodziło o to - dzięki

Pochwal się skąd masz na dole ten fajny pasek: "data - Połączenie zakończone - odebrano listów 0", jak przypuszczam rozwijany. Też wyświetlają mi się na pasku statusu jakieś komunikaty ale jakby bardziej ubogie.
A może to zasługa tematu?

- jest to standartowa usługa Bata od wersji 3.0 i właśnie tego mi bardzo brakuje w thunderbirdzie.
Pozdrawiam i i dziękuje
Gość

Wróć do Klient poczty Thunderbird