kurier zlikwidował konta i wiadomości
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
kurier zlikwidował konta i wiadomości
Przeglądarka: -
po włączeniu kuriera okazało się, że brak jest kont i wiadomości (czysty kurier), w windows xp , zalogowałem się jako inny użytkownik, tam wszystko gra: są konta i pobrane wiadomości. Ale pop zamknięciu i ponownym uruchomieniu wszystko związane z kurierem zniknęło (tj. konta i wiadomości). Książka adresowa naszczęście jest w porządku i historia w nawigatorze również. Czy można jeszcze odzyskać utracone dane?
- zbihu
Re: kurier zlikwidował konta i wiadomości
Masz backup profilu? (Poszukaj artykułów w dziale Pomoc na temat profili).
Rozumiem, że nie. Sprawdź, czy w katalogu profilu, podkatalogu Mail są jakieś dane (w szczególności podkatalogi o nazwach takich jak serwery poczty). Jeśli tak, to można jeszcze spróbować:
- przenieść cały katalog Mail gdzieś na bok.
- ponownie skonfigurować wszystkie konta i wyjść z Mozilli.
- skopiować z powrotem podkatalogi Mail/nazwaserwerapoczty, nadpisując nowo utworzone przez Mozillę.
- odpalić Mozillę i zobaczyć, czy poczta i filtry są na miejscu.
Oczywiście przed jakimikolwiek zabawami koniecznie trzeba zrobić backup całego katalogu nad profilami (.../dane aplikacji/Mozilla).
Aha, i sprawdź, czy nic złego nie dzieje się z plikiem prefs.js w profilu - to jego utrata była powodem zniknięcia ustawień.
Rozumiem, że nie. Sprawdź, czy w katalogu profilu, podkatalogu Mail są jakieś dane (w szczególności podkatalogi o nazwach takich jak serwery poczty). Jeśli tak, to można jeszcze spróbować:
- przenieść cały katalog Mail gdzieś na bok.
- ponownie skonfigurować wszystkie konta i wyjść z Mozilli.
- skopiować z powrotem podkatalogi Mail/nazwaserwerapoczty, nadpisując nowo utworzone przez Mozillę.
- odpalić Mozillę i zobaczyć, czy poczta i filtry są na miejscu.
Oczywiście przed jakimikolwiek zabawami koniecznie trzeba zrobić backup całego katalogu nad profilami (.../dane aplikacji/Mozilla).
Aha, i sprawdź, czy nic złego nie dzieje się z plikiem prefs.js w profilu - to jego utrata była powodem zniknięcia ustawień.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Brak danych
Czesc
Mam podobny problem. Wroaczylem kompa chcialem uruchomic mozille a tu prosi mnie o utworzenie konta. Wszystkie pliki z ustawieniami poczta itp, sa w katalogu ...Dane aplikacji ...Mozilla i wygladaja na ok, ale mozilla ich nie widzii:(
Mam podobny problem. Wroaczylem kompa chcialem uruchomic mozille a tu prosi mnie o utworzenie konta. Wszystkie pliki z ustawieniami poczta itp, sa w katalogu ...Dane aplikacji ...Mozilla i wygladaja na ok, ale mozilla ich nie widzii:(
- Hwarang
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite