MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

css w osobnym pliku

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

css w osobnym pliku

Postautor: rafalx » 10 grudnia 2002, 18:32

Przeglądarka: -

Zauwazylem ze nawigator nie odczytuje pierwszego wpisu w pliku css. Nie wiem czy jest wina mojego css czy tez blad nawigatora. Mozna to obejsc dodajac wpis z ktorego pliki html nie korzystaja ale chyba nie o to chodzi. Czy ktos zna ten problem czy moze to cos u mnie nie tak
rafalx

Re: css w osobnym pliku

Postautor: Domel » 10 grudnia 2002, 20:02

rafalx pisze:Nie wiem czy jest wina mojego css czy tez blad nawigatora.

Nie chcem Cie martwic ale to chyba u Ciebie jest nie dobrze. Ja nie spotkalem sie z takim problemem (a juz troche na Mozilli chasam).

rafalx pisze:Mozna to obejsc dodajac wpis z ktorego pliki html nie korzystaja ale chyba nie o to chodzi. Czy ktos zna ten problem czy moze to cos u mnie nie tak

Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu. Ja narazie widze dwie rzeczy, ktore moga stanowic problem. Po pierwsze mogles w pliku CSS nie dac znaku ";" miedzy elementami (lub cos podobnego). Po drugie moze wstawiasz style do sekcji CDATA. Ja jednak bym stawial na blad w skladni.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: rafalx » 11 grudnia 2002, 12:18

Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu.

Adres strony to www.klon.krzymow.info a plik css to klon.css w glownym katalogu. Nie odczytuje A.menu:link a jesli zamienie i dam cos innego na poczatek pliku to A.menu:link jest ok a nie czyta innego. (W IE wszystko ok)
rafalx.
rafalx

Postautor: irekc » 11 grudnia 2002, 13:06

rafalx pisze:
Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu.

Adres strony to www.klon.krzymow.info a plik css to klon.css w glownym katalogu. Nie odczytuje A.menu:link a jesli zamienie i dam cos innego na poczatek pliku to A.menu:link jest ok a nie czyta innego. (W IE wszystko ok)
rafalx.

Patrz na to:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/vali ... 2Fklon.css
Usuń dwie pierwsze i dwie ostatnie linijki z tego pliku (tag STYLE i znaki komentarzy - są niepotrzebne) i powinno być dobrze.

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite