marcoos pisze:Co do PNG przezroczystych, to Microszmelc InterNIET Eksplozjator od wersji 6 potrafi je wyświetlić przy użyciu AktiwIKS. [czy jak to g***o się nazywa

]
Przykład? Wejdź MSIE na
www.marcoos.zwm.punkt.pl
Wiesz, mam kolegę, co się drapie po głowie od tyłu sięgając ręką między jajami i przez plecy.... Ale to rozwiązanie mnie że tak powiem nie interesuje. Zwłaszcza, że ten PNG jest specjalnie wstawiony, bo mógłby być GIF

marcoos pisze:Aha, co do Opery - szanujący się użytkownik Opery ma navigator.appName równe "Opera". A na "Microsoft Internet Explorer" zmienia, jak go jakaś strona nie chce wpuścić.

Może. Ale
a) Opera domyślnie ma identyfikację jako IE
b) sami operowcy krzyczą, że programiści nie wykrywają właściwie ich oprzeglądarki jeżeli ukrywa się ona jako IE. Pomysł na skrypt nie wziął mi się z głowy, bo na JS się nie znam, ale ze strony o Operze
No i jak rozpropagujemy ten skrypt, to opera nawet udająca IE będzie dobrze wykrywana i nie wpuszczana

i ludzie zaczną używać Mozillę...
BTW: Nie wiem jak można używać opery. Zainstalowałem to do testowania strony, ale to jest paskudne, niewygodne i jeszcze płatne... No po kiego?
mgr inż. inż. Ja