MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla problem.

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Mozilla problem.

Postautor: hosti » 18 grudnia 2002, 12:39

Przeglądarka: -

Witam.
Mam mały problem z Mozillą, a mianowicie jak otwieram mozille za pierwszym razem wszystko jest ok. Ale zamkne okno otworze drugi raz i obraz zaczyna mi szfankować, tzn robi się efekt podobny jak przy grach ze wykrywa karte graficzną, tak skacze czarny obraz normalny i tak kilka razy po czym zawiesza mi komputer :( Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie.
Polakom gratulujemy Auroxa Obrazek
hosti

Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35

Postautor: Olhado/256 » 19 grudnia 2002, 00:27

Hmm... nie wiem, czy zrozumiałem, ale z twojego opisu wynika, że Mozilla po restarcie próbuje wykryć kartę graficzną, po czym wyświetla normalny obraz, tyle, że czarny, a w dodatku skaczący, po czym zawiesza komputer. Jeżeli faktycznie tak jest - cóż, nie słyszałem o takim zachowaniu Mozy. Ale może coś źle zrozumiałem, bo nie wiem co to znaczy "szfankować"... kojarzy mi się ze słowem "szwankować", ale może mi się źle kojarzy?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Re: Mozilla problem.

Postautor: mm_ » 19 grudnia 2002, 08:27

hosti pisze:Witam.
Mam mały problem z Mozillą

Na pewno z mozilla?
hosti pisze:Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny.

To nie jest normalne zachowanie mozilli :-)
Moglbys podac jaki system, jaka wersja?
No i czy aby na pewno problem dotyczy mozilli? - w ogole mi to nie przypomina zwyklej przegladarki internetowej... ktora nie grzebie w ustawieniach ekranu...
mm_

Postautor: hosti » 19 grudnia 2002, 20:42

Witam.
Tak Olhado/256 dobrze Ci się kojarzy, poprostu błąd się wkradł przez nie uwage. Ale naprawde mam takie dziwne przeskoki i to tylko na Mozilli mi się tak dzieje. Swego czasu miałem IE 6 ale tam mi wyskakiwały błędy z raportami, i ktoś mi polecił właśnie Moze. A mm_ sys mam win 2000 PL. Ktoś mi kiedyś powiedział, że to może być, że mam coś niekompatybilne. Bo często mam zrzuty pamięci i sam się rebootuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Polakom gratulujemy Auroxa Obrazek
hosti

Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35

Postautor: marcoos » 19 grudnia 2002, 20:53

To na pewno nie Mozilla Ci szwankuje. ZTCW Mozilla nie majstruje bezpośrednio z kartą graficzną, w końcu to nie żadna FPP gierka dla maniakuff. :)

Bo często mam zrzuty pamięci i sam się rebootuje

Mam trzy skojarzenia.

1. Jeśli Windowsa masz pirackiego, będącego 349. kopią oryginału, to istnieje prawdopodobieństwo, że "coś się rypło" na płytce. Zainstaluj Windę z lepszej kopii^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H oryginalnej płyty.

2. Jeśli zaczęło tak się dziać dopiero od pewnego momentu (a kiedyś było dobrze) spróbuj ściągnąć nowsze sterowniki ze strony producenta karty, jak nie pomoże - zainstalować Windę od nowa.

3. Jeśli dalej jest źle (albo jeśli było źle od zawsze) - może masz coś nie tak ze sprzętem?

A najlepiej to zainstaluj jakiś cywilizowany system (np. Linuksa albo jakąś BSD'ę) i sprawdź, czy równie 'wspaniale' się zachowuje. Na nich też chodzi Mozilla. :)
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony