MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zakładki

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Zakładki

Postautor: .hosti » 04 stycznia 2003, 23:38

Przeglądarka: -

Witam.
W którym miejscu [folderze] są przechowywane zakładki? Bo zaimportowane zakładki IE Ulubione - nie rozwija mii sie ta lista a pod IE mamm troche tego.
Z góry thx.
.hosti

zakładki, bookmarki

Postautor: wlowoj » 04 stycznia 2003, 23:54

o ile się nie mylę to zakładki Mozilli nie są przechowywane luzem, tylko hurtem jako bookmarks.html i leżą w: Windows/Dane aplikacji/Mozilla/Profiles/[nazwa profilu]/[przypadkowa nazwa].slt/
chyba że się mylę :)

Wojtek
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

zakladki znikajace

Postautor: alphaOne » 05 stycznia 2003, 02:22

a tak w ogole to moze ktos wie co zrobic, skoro zainstalowalem sobie Moz 1.3A nightly i nie chce mi malpa ladowac moich zakladek ['this tab is not available right now'] a z drugiej strony jak wejde na normalne 'bookmarks' to wszystko niby jest na miejscu. tylko w sidebarze ich nie ma. reinstalacja nie pomaga :(
alphaOne

Re: zakladki znikajace

Postautor: mm_ » 05 stycznia 2003, 10:06

nightly nie jest dla zwykłych userów tylko dla testerów i developerów. Zgłoś buga w bugzilli i po klopocie ;-)
mm_

Re: zakładki, bookmarki

Postautor: hosti » 05 stycznia 2003, 17:15

wlowoj pisze:..Windows/Dane aplikacji/Mozilla/Profiles/[nazwa profilu]/[przypadkowa nazwa].slt/

Witam.
U mnie wygląda to tak WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\wray3g1z.slt i w ty mam 3 folderki i klilka plików. Czy teraz musze któryś z tych plików troszke przerobić aby mi zaimportowało ulubione? Bo włażąc do zakładek --> Zaimportowane zakładki IE nie ma tam nic nawet sie to meny nie wysuwa :(
Tak to u mnie wygląda.
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Polakom gratulujemy Auroxa Obrazek
hosti

Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35

Re: zakładki, bookmarki

Postautor: wlowoj » 05 stycznia 2003, 18:41

hosti pisze:...\Mozilla\Profiles\default\wray3g1z.slt i w ty mam 3 folderki i klilka plików. Czy teraz musze któryś z tych plików troszke przerobić aby mi zaimportowało ulubione? ...

nie, nie o to chodzi. Zrób tak:
- w IE wyeksportuj "ulubione" do pliku: menu Plik/Importuj i eksportuj... i tam w kreaturze :) wybierz eksport ulubionych i zapamiętaj gdzie one się zapiszą. Będzie to plik bookmark.htm. W IE to wszystko
- teraz Mozilla - wejdź w Zakładki/Menadżer zakładek i tam w Narzędzia/Importuj... Teraz wskaż ten zapisany uprzednio plik i... załatwione.

pozdrowienia
Wojtek
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

Postautor: hosti » 05 stycznia 2003, 18:49

wlowoj thx serdeczne działa :)
Pozdrawiam serdecznie.
Polakom gratulujemy Auroxa Obrazek
hosti

Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite