MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Samolubna Mozilla

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Samolubna Mozilla

Postautor: tristan » 19 lipca 2002, 21:19

Przeglądarka: -

Witajcie,

jestem nowy w świecie ziejących ogniem potworów, więc może poruszam temat powszechnie znany i wogóle jestem lamer, ale przeglądałem forum i nie znalazłem tego...

Otóż Mozilla jest wielce samolubna i ma za nic ustawienia MAPI czy jak to się w Windows nazywa... W każdym razie chodzi o to, że do obsługi poczty używam niezastąpionego Nietoperka. Niestety Mozilla po kliknięciu na odnośnik do adresu poczty elektronicznej odpala jakiegoś swojego Kuerierka, a nie Nietoperka.

Toż zaborczy IE potrafi sobie z tym poradzić, a Mozilla nie? To błąd, który występował w Netscape w czasach wersji 4.x, ale podobno później został poprawiony. Niestety w Mozilli wrócił :-(

Czy to jest gdzieś zgłoszone? Co z tym fantem robić?
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Re: Samolubna Mozilla

Postautor: pbartecki » 19 lipca 2002, 23:33

Proszę sprawdzić ustawienia: Edycja > Preferencje > Zaawansowane > System.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: arsmageddon » 03 grudnia 2002, 12:56

A może edycja/preferencje/Kurier Poczty i "odptaszkować" "użyj Kuriera jako domyślnego programu pocztowego" Też mam nietoperka i działa bez problemu :D
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon

Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50

Postautor: tristan » 03 grudnia 2002, 19:41

arsmageddon pisze:A może edycja/preferencje/Kurier Poczty i "odptaszkować" "użyj Kuriera jako domyślnego programu pocztowego" Też mam nietoperka i działa bez problemu :D

Klikasz w odnośnik do emila na WWW i otwiera NIetoperza? Mi niestety nie.... Mam odptaszkowane to co mówisz, ale nadal odpala kuriera...
mgr inż. inż. Ja
tristan

Postautor: tristan » 03 grudnia 2002, 19:42

arsmageddon pisze:A może edycja/preferencje/Kurier Poczty i "odptaszkować" "użyj Kuriera jako domyślnego programu pocztowego" Też mam nietoperka i działa bez problemu :D

Klikasz w odnośnik do emila na WWW i otwiera NIetoperza? Mi niestety nie.... Mam odptaszkowane to co mówisz, ale nadal odpala kuriera...
mgr inż. inż. Ja
tristan

Postautor: arsmageddon » 05 stycznia 2003, 16:46

Zainstalowałem nową wersję Mozi i też mi przestało. Nic nie pomaga i jest to wkurzające :x :evil: :-?
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon

Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50

Postautor: cpu » 05 stycznia 2003, 17:05

Kurde tez mam ten problem!! :evil:

Nietoperek rzadzi! :D

Wyrzucilem Kuriera - tzn odinstalowalem Mozie (1.2.1) i zainstalowalem ponownie (trzeba sobie wyrzucic z Menu Start skrot bo instalator tworzy go mimo ze nie ma kuriera (blad zglosilem do manitisa)) i po krzyku (tzn jeszcze w Opcjach Internetowych ustawic ze Bat! jest kurierem poczty) i juz!
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: Gość » 07 stycznia 2003, 19:14

Hm, tak miałem wcześniej, o ile dobrze pamiętam, tyle tylko, że wykorzystuję Kuriera jako czytnik news'ów i szkoda by mi było instalować coś innego. W sumie nawet odinstalowanie Kuriera nie rozwiązuje zasadniczego problemu - Kurier jest dla Mozi jedyny i niepowtarzalny. Nawet w IE mogę ustawić domyślny program pocztowy i to działa a w Mozi można se ... ustawiać.
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite