Firefox nie mieści stron na szerokość
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox nie mieści stron na szerokość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Chciałbym sie dowiedzieć czy można jakoś przeciwdziałać rozszerzaniu się stron w Firefoxie. Chodzi mi o to że niektóre strony nie mieszczą się na szerokość i trzeba je przewijać w poziomie, jest to dosyć uciążliwe i męczące. Może jest jakiś sposób lub rozszerzenie przeciwdziałające temu zjawisku, jest może podobny przycisk jak w Operze: "dopasuj do szerokości"? Dodam że strony te otwierają się poprawnie w Operze i IE, tylko Firefox ma z tym problem. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- User
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Mi się jednak wydaje że to jest wina Firefoxa...
PS. Oto przykład tego o co mi chodzi: http://www.mozillapl.org/forum/about-11879-0-asc-60.html Czy to nie troche dziwne że tylko Firefox ma z tym problemy, a Opera i IE nie?
PS. Oto przykład tego o co mi chodzi: http://www.mozillapl.org/forum/about-11879-0-asc-60.html Czy to nie troche dziwne że tylko Firefox ma z tym problemy, a Opera i IE nie?
- User
j.w
Przeglądarka: Opera/8.0 (Windows 98; U; pl)
Nie! Nie jest to prawdą! Ani MSIE, ani Opera nie wyświetlają tego poprawnie! Za to FF jak najbardziej
. Powiedz, dlaczego Opera i IE przełamują wyraz, jeśli takowy NIGDZIE nie może być złamany? Jak można 'wyraz' złamać w ten sposób(?):
wy
raz
Nie sądzisz, że to dziwne
? FF to nie Notatnik, gdzie można "zawijać wiersze"
. Chociaż Ciebie rozumiem. W sumie taka opcja by się przydała w samej przeglądarce ale jeśli chodzi o HTML, to jak narazie specyfikacje nic nie mówią jak i w którym miejscu co zawijać.
wy
raz
Nie sądzisz, że to dziwne
- j.w.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050517 Firefox/1.0.4 (Debian package 1.0.4-2)
User pisze:Czy to nie troche dziwne że tylko Firefox ma z tym problemy, a Opera i IE nie?
Przeglądarki, które zawijają, robią to nieudacznie - w środku wyrazu. Konqueror, Dillo, Amaya i Links zachowują się tak jak Firefox.
- lotan
- Z nami od: 02 sierpnia 2003, 21:56
Teraz rozumiem o co chodzi z tym załamywaniem, ale mimo wszystko wole nieudolne załamanie niż żadne
. W końcu taką "rozciągniętą" strone niewygodnie sie przegląda, a przecież nie o to chodzi... Mam nadzieje że jest jednak rozwiązanie tego problemu.
PS. Szukałem już chyba wszedzie ale niczego nie znalazłem. To forum to moja ostatnia nadzieja...
PS. Szukałem już chyba wszedzie ale niczego nie znalazłem. To forum to moja ostatnia nadzieja...
- User
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony