MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli

Postautor: Janina_Kowalska » 10 stycznia 2003, 13:29

Przeglądarka: -

[color=darkblue]A gdyby tak robić strony, których nie dałoby się obejrzeć pod IE, zamiast strony wyskakiwałby komunikat o koniecznosci korzystania z Mozilli... Ja coś takiego zrobię...Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią). :D [/color]
Janina_Kowalska

Re: bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli

Postautor: quiris » 10 stycznia 2003, 13:44

Janina_Kowalska pisze: Ja coś takiego zrobię...

I stracisz 90% potencjalnych odwiedzających 8)
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: Konrad » 10 stycznia 2003, 13:48

A jak reagujesz na strony gdzie nie wpuszczaja Cie z Mozilla i kaza uzyc IE? Porzucasz Mozille czy tez uprzedzasz sie do IE? Tak wiec Twoi goscie zrobia to samo, tylko w druga strone.

Choc sam planuje zrobic strone, ktora pewnie sie pod IE nie wyswietli. Mam zamiar napisac cos w calowicie poprawnym html/css/js - nie zrobie tego pod Mozie a pod standardy, a ze sie nie wyswietli pod IE to juz nie moj problem ;)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: KLAPEK » 10 stycznia 2003, 14:05

Janina_Kowalska pisze:A gdyby tak robić strony, których nie dałoby się obejrzeć pod IE, zamiast strony wyskakiwałby komunikat o koniecznosci korzystania z Mozilli... Ja coś takiego zrobię...Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią). :D

Mam nadzieję, że to tylko niesmaczny żart :x - stanowcze NIE dla rasizmu i ksenofobii!!!
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: cpu » 10 stycznia 2003, 15:59

To duza przesada - to ma byc pomysl? Moim zdaniem 99% by zrezygnowalo bo jak cos sie narzuca to zazwyczaj poparcie spada...

Ten post to lekkie przegiecie - tak jakbym czytal "Nasz Dziennik" albo sluchal radia - wiecie jakiego :wink:
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: cpu » 10 stycznia 2003, 16:05

To duza przesada - to ma byc pomysl? Moim zdaniem 99% by zrezygnowalo bo jak cos sie narzuca to zazwyczaj poparcie spada...

Ten post to lekkie przegiecie - tak jakbym czytal "Nasz Dziennik" albo sluchal radia - wiecie jakiego :wink:
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: Gość » 10 stycznia 2003, 16:24

przewiduję, że Twoja strona nie będzie "zbyt" popularna.

Przypomina mi się sytuacja może z przed roku, gdy microsoft nie pozwolił wchodzić innym niż m$ie przeglądarkom na msn... wywołało to burzę protestów... również tych urzywających m$ie :wink:
Gość

Do Klapka

Postautor: Janina_Kowalska » 10 stycznia 2003, 21:06

Ale wszyscy sie obużyli... Może to i faktycznie niedobry pomysł...
Ale proszę mi nie zarzucać ksenofobii ani rasizmu!!! Jak ty klapek na to wpadłeś? :lol:
Janina_Kowalska

Re: Do Klapka

Postautor: KLAPEK » 10 stycznia 2003, 22:13

Janina_Kowalska pisze:Ale wszyscy sie obużyli... Może to i faktycznie niedobry pomysł...
Ale proszę mi nie zarzucać ksenofobii ani rasizmu!!! Jak ty klapek na to wpadłeś? :lol:

Ano tak:
Janina_Kowalska pisze:Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią).

chyba że to tylko niewybredny żart :-?
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Olhado/256 » 10 stycznia 2003, 22:30

Jeśli to był żart, to mało zabawny. Jeśli nie był - ależ proszę, zrób taką stronę. Z pewnością będzie bardzo popularna... :wink:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: lenrock » 10 stycznia 2003, 23:49

Proponuje aby zrobić stronę która dostosowana byłaby bardziej pod Mozillę z dużą ilością fajnych rzeczy , a pod IE tylko najprostsze i uświadomić użytkowników że oglądają tylko przedsmak prawdziwej strony :lol: , można nawet by dać link ze screenshotem z mozilli w porównaniu z IE 8) .

A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE) , sam jestem lamer do robienia stron , nie mam nic ładnego na swoim koncie :oops: :cry: . Bo była by to fajna lektura.
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: marcoos » 11 stycznia 2003, 01:15

lenrock pisze: A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE)

Hmm.. Było chyba ze 100 razy, niech będzie i 101-szy.

101 dowodów na wyższość Mozilli 1.2 nad Eksplozjatorem 6:

http://www.xulplanet.com/ndeakin/arts/reasons.html

A jeśli chodzi o standardy, to najważniejsze są wypisane tutaj:

http://www.mozilla.org/start/1.0/guide/ ... #standards (po angielsku)
http://polmoz.mozdev.org/start/1.0/guid ... #standards (po polsku)

(uwaga - dotyczy wersji 1.0 :)
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Konrad » 11 stycznia 2003, 13:13

lenrock pisze:A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE) , sam jestem lamer do robienia stron , nie mam nic ładnego na swoim koncie :oops: :cry: . Bo była by to fajna lektura.

Juz conieco zaczalem pisac (wzorujac sie w duzym stopniu na linkach ktore wlasnie poadl marcoos): www.vivamozilla.civ.pl/programisci.html. Jeszcze niewiele, ale...
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

co ma piernik do wiatraka

Postautor: Janina_Kowalska » 11 stycznia 2003, 19:59

Co ma niechęć do żydomasonerii do szowinizmu kolego Klapku...? Mylisz pojęcia... ale temat na inne forum...
ps. jestem przeciwnikiem rasizmu, szowinizmu, itp...
Janina_Kowalska

Re: co ma piernik do wiatraka

Postautor: KLAPEK » 12 stycznia 2003, 12:06

Janina_Kowalska pisze:Co ma niechęć do żydomasonerii do szowinizmu kolego Klapku...? Mylisz pojęcia... ale temat na inne forum...
ps. jestem przeciwnikiem rasizmu, szowinizmu, itp...

A w takim razie skąd ta niechęć do żydomasonerii, co to jest jak nie szowinizm... :o , ale rzeczywiście kończmy dyskusję na ten temat, bo i nie te forum i widzę, że to Ty dostosowujesz pojęcia pod swoje potrzeby (każda niechęć do jakieś rasy/narodowości zawsze ma korzenie w jakimś rodzaju rasizmu/szowninizmu)...
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Wróć do Promocja