Cześć serwerów wymaga abu logować się na konto z użyciem pełnego adresu email. W TB w konfiguracji konta jest napisane Nazwa użytkownika i tam ma byś wpisana nazwa użytkownika jakiej wymaga serwer. I tak ma to być ustawione. WG Ciebie powinniśmy napisać W pole nazwa konta wpisz nazwe konta a następnie znak @ i domene. Kretynizm1*/ Użytkownik to użytkownik a nie pełna nazwa konta (czyli "heniu7" a nie "heniu7@wp.pl")
PS Akurat mogłeś podać inny przykład bo na wp podaje się tylko nazew uytkownika bez domeny czyli samo heniu7.
Więc wysiągam wniosek. Zamiast narzekać na nasze rady zastosuj sie do nich. Fakt, że wysyła ci tylko z domyślnego wynika z tego że nie skonfigurowaś serwera SMTP i nie przypisałeś go do konta. W tym wątku jest z 5 instrukcji jak to zrobić w tym conajmniej jedna dla "blondynek"2*/ Siedzę trzeci dzień nad konfiguracją Mozilli T-d i kupsko. Poczta jak nie działała tak nie działa - przetestowałem WSZYSTKIE opcje, włącznie z tymi, z którymi nie do końca się zgadzam. Jedynie z konta głównego (domyślnego) mogę wysyłac pocztę (próbuję skonf. na 2 konta na wp, 1x onet, 1x służbowe)
Do wrażeń masz prawo. Kiedyś była tu na ten temat dyskusja. Wniosków z owej przytaczał nie będe3*/ Mimo moich pozytywnych wrażeń odnośnie Mozilli T-d, odnoszę nieodparte wrażenie, że tworzył ją kretyn który tylko odbierał pocztę a do nikogo nie wysyłał
Jak się komuś nie chce czytać albo tknął go wtórny analfabetyzm to trudno.4*/ Jak się komuś nie chce w postach poprawiać błędów (czyli czytać tego, co sam napisał) i jeszcze zaznacza, że mu się nie chce, to niech lepiej idzie na targ szpinak sprzedawać a nie posty pisać...
Miłego format c:. Jak juz zawirusujesz sobie kompa. Miłego kasowania spamu. Ogólnie dobrze Ci życze.5*/ Nie ma do cholery na tym padole dobrego, szybkiego, łatwego i bezpiecznego programu pocztowego więc wrócę chyba do Outlook'a Express
Konkluzja: ani twój ani mój post nic do wątku nie wniósł więc mam nadzieje że je wytną