bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli
Przeglądarka: -
[color=darkblue]A gdyby tak robić strony, których nie dałoby się obejrzeć pod IE, zamiast strony wyskakiwałby komunikat o koniecznosci korzystania z Mozilli... Ja coś takiego zrobię...Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią). :D [/color]
- Janina_Kowalska
Re: bardzo ciekawy pomysł na propagowanie Mozilli
Janina_Kowalska pisze: Ja coś takiego zrobię...
I stracisz 90% potencjalnych odwiedzających 8)
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
A jak reagujesz na strony gdzie nie wpuszczaja Cie z Mozilla i kaza uzyc IE? Porzucasz Mozille czy tez uprzedzasz sie do IE? Tak wiec Twoi goscie zrobia to samo, tylko w druga strone.
Choc sam planuje zrobic strone, ktora pewnie sie pod IE nie wyswietli. Mam zamiar napisac cos w calowicie poprawnym html/css/js - nie zrobie tego pod Mozie a pod standardy, a ze sie nie wyswietli pod IE to juz nie moj problem
Choc sam planuje zrobic strone, ktora pewnie sie pod IE nie wyswietli. Mam zamiar napisac cos w calowicie poprawnym html/css/js - nie zrobie tego pod Mozie a pod standardy, a ze sie nie wyswietli pod IE to juz nie moj problem
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Janina_Kowalska pisze:A gdyby tak robić strony, których nie dałoby się obejrzeć pod IE, zamiast strony wyskakiwałby komunikat o koniecznosci korzystania z Mozilli... Ja coś takiego zrobię...Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią).![]()
Mam nadzieję, że to tylko niesmaczny żart
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
To duza przesada - to ma byc pomysl? Moim zdaniem 99% by zrezygnowalo bo jak cos sie narzuca to zazwyczaj poparcie spada...
Ten post to lekkie przegiecie - tak jakbym czytal "Nasz Dziennik" albo sluchal radia - wiecie jakiego
Ten post to lekkie przegiecie - tak jakbym czytal "Nasz Dziennik" albo sluchal radia - wiecie jakiego
- cpu
- Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07
To duza przesada - to ma byc pomysl? Moim zdaniem 99% by zrezygnowalo bo jak cos sie narzuca to zazwyczaj poparcie spada...
- cpu
- Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07
przewiduję, że Twoja strona nie będzie "zbyt" popularna.
Przypomina mi się sytuacja może z przed roku, gdy microsoft nie pozwolił wchodzić innym niż m$ie przeglądarkom na msn... wywołało to burzę protestów... również tych urzywających m$ie
Przypomina mi się sytuacja może z przed roku, gdy microsoft nie pozwolił wchodzić innym niż m$ie przeglądarkom na msn... wywołało to burzę protestów... również tych urzywających m$ie
- Gość
Re: Do Klapka
Janina_Kowalska pisze:Ale wszyscy sie obużyli... Może to i faktycznie niedobry pomysł...
Ale proszę mi nie zarzucać ksenofobii ani rasizmu!!! Jak ty klapek na to wpadłeś?![]()
Ano tak:
Janina_Kowalska pisze:Trzeba walczyć wszelkimi sposobami z microsoftem (czytaj żydomasonerią).
chyba że to tylko niewybredny żart
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
Jeśli to był żart, to mało zabawny. Jeśli nie był - ależ proszę, zrób taką stronę. Z pewnością będzie bardzo popularna... 
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Proponuje aby zrobić stronę która dostosowana byłaby bardziej pod Mozillę z dużą ilością fajnych rzeczy , a pod IE tylko najprostsze i uświadomić użytkowników że oglądają tylko przedsmak prawdziwej strony
, można nawet by dać link ze screenshotem z mozilli w porównaniu z IE 8) .
A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE) , sam jestem lamer do robienia stron , nie mam nic ładnego na swoim koncie
. Bo była by to fajna lektura.
A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE) , sam jestem lamer do robienia stron , nie mam nic ładnego na swoim koncie
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
lenrock pisze: A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE)
Hmm.. Było chyba ze 100 razy, niech będzie i 101-szy.
101 dowodów na wyższość Mozilli 1.2 nad Eksplozjatorem 6:
http://www.xulplanet.com/ndeakin/arts/reasons.html
A jeśli chodzi o standardy, to najważniejsze są wypisane tutaj:
http://www.mozilla.org/start/1.0/guide/ ... #standards (po angielsku)
http://polmoz.mozdev.org/start/1.0/guid ... #standards (po polsku)
(uwaga - dotyczy wersji 1.0
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
lenrock pisze:A właściwie kto puści jakiegoś FAQ z rzeczami jakie obsługuje Gecko a inni nie (z wyszczególnieniem IE) , sam jestem lamer do robienia stron , nie mam nic ładnego na swoim koncie![]()
. Bo była by to fajna lektura.
Juz conieco zaczalem pisac (wzorujac sie w duzym stopniu na linkach ktore wlasnie poadl marcoos): www.vivamozilla.civ.pl/programisci.html. Jeszcze niewiele, ale...
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
co ma piernik do wiatraka
Co ma niechęć do żydomasonerii do szowinizmu kolego Klapku...? Mylisz pojęcia... ale temat na inne forum...
ps. jestem przeciwnikiem rasizmu, szowinizmu, itp...
- Janina_Kowalska
Re: co ma piernik do wiatraka
Janina_Kowalska pisze:Co ma niechęć do żydomasonerii do szowinizmu kolego Klapku...? Mylisz pojęcia... ale temat na inne forum...
A w takim razie skąd ta niechęć do żydomasonerii, co to jest jak nie szowinizm...
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
• Strona 1 z 1