MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak usunąć menedżera pobierania plików?? Da się chociaż...

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak usunąć menedżera pobierania plików?? Da się chociaż...

Postautor: wellso » 23 czerwca 2005, 10:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Do sciągania wszelkich treści z ftp itp używam DAP'a fajnie sobie wszystko poustawiałem, zsynchronizowałem go z FF i wszystko by grało gdyby nie to że co jakiś czas do ściągania "wpieprza' się menedżer pobiarania plików (a wcale mi się on nie podoba). Wtedy muszę wejść do DAP'a i potwierdzić że ma byc domyslnym "pobieraczem" plików i wtedy na jakiś czas działa a potem problem sie powtarza. Dlatego chciałłbym jakoś trwale zablokować (wyrzucić) menedżera pobierania plików. Wie ktos jak to zrobić i czy się wogóle da to zrobić .///wellso
wellso

Z nami od: 23 czerwca 2005, 10:13

Postautor: Kubu$ » 23 czerwca 2005, 10:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050516 Firefox/1.0.4 (MOOX M2)

Co to znaczy, że go zsynchronizowałeś?? FlashGotem??
W FlashGot jest opcja aby zewnętrzny DM przejmował wszystkie pliki do sciągnięcia.
Kubu$

Z nami od: 18 stycznia 2005, 21:53

re

Postautor: wellso » 24 czerwca 2005, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Może wyraziłem się nieprecyzyjnie :) ale chodzi o to, że DAP'a mam fajnie ustawionego ściaga mi wszystko w tle a jednocześnie mam podglad stanu sciagania na pasku powiadomień obok zegara w każdej chwili po kliknięciu mogę przywołać szczegółowe informacje o stanie ściagania itp. Po prostu tak mi odpowiada. Ale nie wiem co zrobić żeby mi sie do tego nie wtrącał menedżer pobierania plików z FF. Dodam tylko że w DAP'ie mam ustawione że ma pobierac wszystkie rodzaje plików (no poza takimi jak pdf) i ze ma byc domyslnym menedżerem pobierania plików.
wellso

Postautor: Olhado/256 » 24 czerwca 2005, 11:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050531 Firefox/1.0+

Ale w jaki sposób go powiązałeś z Fx? Przez plugin? Jeśli tak, to usuń go (ten plugin, nie Fx :wink: ) i zainstaluj rozszerzenie FlashGot.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

re

Postautor: wellso » 24 czerwca 2005, 11:55

Nie używałem żadnych pluginów do tego, powiązałem go z poziomu DAP'a (poprostu w dapie właczyłem opcje Integracja z przegladarką Mozilla (1.x)- niestety nie ma opcji integracja z przegladarką Firefox ale w ten sposob tez działa z FF). Wiec spróbuje dodac to rozszerzenie o którym wszyscy mówicie zobaczymy jak to działa:). Ale jakby ktos znał sposób na całkowite zablokowanie menedżera poberania plików z FF to czekam na odpowiedzi.
wellso

Re: re

Postautor: Olhado/256 » 24 czerwca 2005, 14:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050531 Firefox/1.0+

wellso pisze:Ale jakby ktos znał sposób na całkowite zablokowanie menedżera poberania plików z FF to czekam na odpowiedzi.

Zainstalowanie FlashGota i ustawienie go na automatyczne ściąganie spowoduje, że po kliknięciu na link do danego typu pliku (będziesz to musiał ustawić dla każdego typu osobno) jest on od razu przekazywany do zewnętrznego downloadera. Firefoksowego menadżera nie zobaczysz na oczy :)
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

re

Postautor: wellso » 25 czerwca 2005, 08:20

Dobra mam juz FlashGota, ale pojawił się nowy problem w liscie obsługiwanych "pobieraczy" nie ma mojego Download Accelerator Plus'a, :(. A autor FlashGota podaje, że owszem można zgłosić nowe downloadery do dodania ale, że dodawanie może troche potrwać, tak że na razie albo sobie dam spokój z DAP'em (wymienie na inny dowenloader z listy) albo dam sobie spokój z blokowaniem menedżera pobierania ploków w FF (wywale FG). Jakby ktos miał FlashGota z DAP'em na liscie obsługiwanych downloaderów to bym ładnie podziekował za podanie lokalizacji lub przesłanie : wellso@wp.pl
wellso

Re: re

Postautor: Olhado/256 » 25 czerwca 2005, 10:01

wellso pisze:Dobra mam juz FlashGota, ale pojawił się nowy problem w liscie obsługiwanych "pobieraczy" nie ma mojego Download Accelerator Plus'a

Uuups :oops: Chyba zapomnieliśmy ci o czymś powiedzieć... ze strony FlashGota:
Q: I am a Download Accelerator Plus user. Why don't you add DAP support?
A: You can receive a customized and private (not distributable) DAP enabled FlashGot build making an €15 PayPal donation (can you see that nice button on the top of this page?).
In the beginning DAP has not been supported because its privacy policies were not so clear, and FlashGot user base is very sensitive about this matter.
Now this problem is gone (see Privacy Policy and Spyware Statement).
Nevertheless, I'll continue to keep control of DAP enabled FlashGot build distribution through this donation system, because I don't want to encourage the casual Firefox user to choose DAP as its primary download manager before having tried something else.
You may ask why DAP is so special... I think DAP is a technically admirable piece of software, but IMHO not the best Firefox/FlashGot companion:

* DAP seems to exploit MS Internet Explorer rendering engine to display its advertisement (can you hear that distinctive navigation click when ads rotate?)
* DAP enabled FlashGot is forced to spawn a background MSIE process browsing the current page in order to issue a "FlashGot Selection" or "FlashGot All", because DAP's COM Interface is tightly coupled with the MSHTML object model

I believe the majority of Firefox users wouldn't feel much happy about using two browsers (one of which is MSIE) at the same time. That's why standard, publicly available GPLed versions of FlashGot will not support DAP.
The €15 donation will help the FlashGot mainstream development, while giving really motivated and traceable DAP users the chance for a better download experience with Firefox.
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

re

Postautor: wellso » 25 czerwca 2005, 10:59

Jednym słowem sprawa sie "rypła" z FlashGotem :( No nic teraz sie będę musiał zastanowić z czego korzystać; czy dalej Z DAP'a (i sie od czasu do czasu wkurzac na "przejmowanie ściągania" przez MPP z FF) czy może zmienic downloadera na takiego z lisy FlashGota. A propo z tej listy to którego byscie proponowali ??
wellso

Postautor: Kubu$ » 25 czerwca 2005, 11:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050516 Firefox/1.0.4 (MOOX M2)

Ja używam FreeDownloadManager głównie dlatego że jest za free. Nie musisz płacić a swoje podstawowe zadania spełnia.
Kubu$

Z nami od: 18 stycznia 2005, 21:53

Wróć do Przeglądarka Firefox