fille://server.xxxxxx.pl w firefox nie działa w ogóle, po kliknięciu na link nic się nie dzieje natomiast sprawdzałem i wygląda na to że poprawnie działa ono poprawnie tylko w ie, pytanie czy ktoś wie może jak zrobić w firefox, aby za pomocą tej przeglądarki dało się przeglądać zasoby serwera? Jeżeli pisze nie na temat to bardzo przepraszam
file:// a firefox
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
file:// a firefox
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Mam mały problem, chciałbym za pośrednictwem strony www sieci komputerowej umożliwić przeglądanie plików serwera samba z poziomu przeglądarki internetowej. I tutaj zaczyna się problem polecenie:
fille://server.xxxxxx.pl w firefox nie działa w ogóle, po kliknięciu na link nic się nie dzieje natomiast sprawdzałem i wygląda na to że poprawnie działa ono poprawnie tylko w ie, pytanie czy ktoś wie może jak zrobić w firefox, aby za pomocą tej przeglądarki dało się przeglądać zasoby serwera? Jeżeli pisze nie na temat to bardzo przepraszam
- hycek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511
A nie chodzi Ci czasem o FTP?
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050610 Firefox/1.0.4 (Debian package 1.0.4-3)
Anonymous pisze:Gedi pisze:A nie chodzi Ci czasem o FTP?
niet połączenie przez otoczenie sieciowe.
Otoczenie sieciowe przegląda się przy użyciu protokołu smb (w przybliżeniu).
Firefox obsługuje protokoły http i ftp (z grubsza) i nie ma z otoczeniem
sieciowym żadnego związku. Natomiast file:// odnosi się do plików
przechowywanych lokalnie. Jeśli chcesz udostępnić użytkownikom
przeglądanie zasobów na serwerze, zrób to instalując serwer WWW
umożliwiający tworzenie dynamicznych indeksów z zawartości katalogów (na
przykład Apache) i niech użytkownicy łączą się do niego używając protokołu
http.
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony