MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z deinstalacją rozszerzeń

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Problem z deinstalacją rozszerzeń

Postautor: pawelek » 29 czerwca 2005, 13:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Witam
Mam pewien spory problem.
Otóż zainstalowałem może z tydzień temu jakieś kilkanaście rozszerzeń. Dziś je sobie przeglądałem i okazało się, że do niczego nie są mi potrzebne, że przydadzą mi się tylko 4 z nich. No więc wszystkie po kolei odinstalowałem po czym zrestartowałem FireFoxa. Wchodzę w rozszerzenia... A tam wszystkie rozszerzenia które miałem wcześniej i napis
Ten element zostanie odinstalowany po ponownym uruchomieniu FireFoxa

Zrestartowałem komputer... To samo :(
Co mogę zrobić by je odinstalować, albo gdzie one się zapisują jako pliki [jakoś nie bardzo je znalazłem w d:/Program Files/ Mozilla FireFox :(
No więc co robić?
P.S. Zaznaczę jeszcze, że opóźniają one start FireFoxa :-?
pawelek

Postautor: pawelek » 29 czerwca 2005, 13:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Przpepraszam za dublowanie postów...
Dopiszę jeszcze, że deinstalacja samego FireFoxa wraz z wyczyszczeniem jego folderu nic nie pomogła...
pawelek

Postautor: teo » 29 czerwca 2005, 14:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.9) Gecko/20050627 Firefox/1.0.5

Odpal Fx w "safe mode" i wtedy pokombinuj z rozszerzeniami. Jeżeli to nie pomoże, to zamknij Fx i w katalogu c:\Documents and Settings\Twój_profil\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciąg_znaków.default\ znajdź plik bookmarks.html i zapisz go w innym miejscu na dysku (zakładam, że masz już ileś zakładek, których nie chciałbyś stracić). Następnie usuń cały katalog Mozilla. Teraz odpal Fx skopiuj zakładki tam gdzie były (zmieni się "ciąg_znaków") i zainstaluj te rozszerzenia, które chcesz używać.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Dzięki!

Postautor: pawelek » 29 czerwca 2005, 22:26

Dzięki :D
Pierwszy sposób bez rezaltatów, za to użyłem drugiego i wszystko gra :)
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :D

P.S. Biedne mi się tylko wydaje okno FireFoxa ;)
Ale zaraz wróci do normalnej postaci :P Normalnej w sensie dla mnie normalnej :P
pawelek

Z nami od: 29 czerwca 2005, 13:19

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa