pad bookmarkow- hilfe
Moderator: Pomocy?!
pad bookmarkow- hilfe
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.8b) Gecko/20050217 Mnenhy/0.7.2.0
wielkosciowo wygladaja na bookmarki- edycja notatnikiem daje szlaczki czli cos o odmiennej strukturze niz zwykle bookmarki
pytanie czy da sie jakos da sie z tych plikow przywrocic bookmarki. ostatnie kilka dni tworzylem baze klientow i trafi mnie jak tego nie bedzie mozna przywrocic. jesli ktos moze mi pomoc to bede wdzieczny
mozia to mozilla 1.8b1
pozdrawiam
- mozillowiec
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.8b) Gecko/20050217 Mnenhy/0.7.2.0
zakladki mialem z czerwca, lepszy rydz niz nic
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.11) Gecko/20050728
Zresztą możesz sobie w crona, czy windowsowego odpowiednika wrzucić cykliczne kopiowanie profilu...
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.11) Gecko/20050728
Już tylko nie pamiętam czy kasowałem śmiecie na końcu pliku (dopełnienie do rozmiaru będącego wielokrotnością rozmiaru klastra na danej partycji) czy mozilla sama odfiltrowała te śmiecie, ale to szczegół.
Pozdrawiam,
Mirek
PS: Nigdy nie korzystałem z rozszerzeń Crash Recovery i Session Saver (czy jakoś tak) - ale może mają możliwość backupowania zakładek i ewentualnego ich przywracania...
PS2: Zawsze można w harmonogramie zadań dodać zadanie archiwizowania odpowiedniego pliku, stworzyć własny skrypt, skorzystać z programu do robienia backupów (w XP jest nawet program "Kopia zapasowa") lub po prostu co jakiś czas wyeksportować / skopiować...
PS3: A kolega mi podpowiada, że jest jeszcze: MozBackup - specjalnie do backupowania ustawień Mozilli, Thunderbirda, Firefoxa...
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Mirek [PL]
przwrocenie sie nie powiodlo, ale jakos odnowilem baze.
pozdrawiam wszystkich i dziekuje za pomoc
- mozillowiec
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
KLAPEK pisze:Zresztą możesz sobie w crona, czy windowsowego odpowiednika wrzucić cykliczne kopiowanie profilu...
Tylko, ze to nie jest rozwiazanie problemu, ale jego malo wygodne obejscie.
Co z tymi, ktorzy sa mniej zaawansowani ??
Jednym slowem bardzo licze, ze w malpce zostanie wreszcie zrobiona jakas ochrona przed takimi sytuacjami.
- Gość
Re: :*
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.11) Gecko/20050728
mehow pisze:Mirek to działa.)))))))))))))))))))))))))) . cudo człowiek
)
Cieszę się, że pomogłem komuś uratować Zakładki (nie wiem, czy bym sam przebolał teraz taką stratę
Pozdrawiam,
Mirek
- Mirek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Jak sama nazwa wskazuje jest on przewodnikiem, prosty jak drut, ale dla osób które dopiero zaczynają pracę w Mozilla Firefox i Suite(SM) powinno być jak znalazł.
- prawdapunk
- Z nami od: 04 sierpnia 2004, 23:29
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite