zobaczcie stronę http://www.britishschool.pl/, czy tylko u mnie ta strona nie wyświetla się prawidłowo czy to stała praktyka?
A tak przy okazji, sprawdziłem walidatorem. Większość błędów to używanie nieistniejących atrybutów "LEFTMARGIN", "TOPMARGIN" itp.
Żeby było ciekawie to sprawdziłem ten pod Operą, ale wtedy to już nic nie zobaczyłem.
strona się - nie wiem jak to nazwać
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
strona się - nie wiem jak to nazwać
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050721 Firefox/1.0.6
- Hieronim
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8b4) Gecko/20050730 Firefox/1.0+
Tzn. nie wiem co u Ciebie znaczy nieprawidłowo, ale u mnie za każdym odświeżeniem strony nie działa coś innego. Za pierwszym wszystko się rozwaliło. Za drugim niby było ok, ale menu się nie rozwijało i dopiero za trzecim działa.
Zresztą... to nie dziwota, że to tak działa. Prócz korzystania z nieistniejących atrybutów: topmargin, leftmargin wykorzsystano również nieistniejący znacznik embed do osedzenia flasha. Reszta błędów do brak DTD i brak altów w mapie obrazków (czy jak to sie zwie) (stan dla adres.html, którą validowałem).
Na dodatek strona zrzera strasznie procesor... Nie wiem czy to wina flashow czy czego... ale to jest straszne.
A tak naprawde to o co Ty chciałeś się spytać ?:)
Zresztą... to nie dziwota, że to tak działa. Prócz korzystania z nieistniejących atrybutów: topmargin, leftmargin wykorzsystano również nieistniejący znacznik embed do osedzenia flasha. Reszta błędów do brak DTD i brak altów w mapie obrazków (czy jak to sie zwie) (stan dla adres.html, którą validowałem).
Na dodatek strona zrzera strasznie procesor... Nie wiem czy to wina flashow czy czego... ale to jest straszne.
A tak naprawde to o co Ty chciałeś się spytać ?:)
Gentoo 2006.1, Quanta 3.5.2, Zend 5.0, FF 2.0,
PHP 5, MySQL 4.1.14, XHTML, CSS...
PHP 5, MySQL 4.1.14, XHTML, CSS...
- Reinmar
- Z nami od: 19 kwietnia 2005, 19:54
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony