MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przesiadka z Maxthona na FF

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Przesiadka z Maxthona na FF

Postautor: kane » 15 września 2005, 23:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Cześć wszystkim! :D Od kilku dni korzystam z Firefoxa, wcześniej użwałem dość długo Maxthona. I mam pytanko, a w zasadzie dwa:
1. W Maxthonie jest taka możliwość, że po zaznaczeniu jakiegoś tekstu, wciśnięciu CTRL i przeciąnieciu tworzy się automatycznie plik tekstowy( w którym zapisuje się przeciągany fragment). Jest taka możliwość(wtyka?) w FF?

2. Istnieje jakaś kombinacja klawiszy, żeby zamykać pozostałe panele? Da się to jakoś ustawić w keyconfig a jak tak to jak? :)

Szczególnie interesuje mnie odp. na 1 bo może z drugim dam sobie jakoś rade. Ale jakby ktoś wiedział.. :)
kane

Z nami od: 13 września 2005, 22:54

Postautor: Tomqoo » 16 września 2005, 07:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 (No IDN) Firefox/1.0.6

Hej :)

Co do pyt. 1: rozszerzenie QuickNote ma opcję, dzięki której podświetlony tekst z menu konekstowego przesłany jest do pliku tekstowego obsługiwanego przez te rozszerzenie.

Co do 2.: w TabMix jest możliwość dodania opcji zamykania pozostałych paneli z menu kontekstowego paska kart, ale czy do tego można dorobić skrót klawiszowy - nie wiem.
Tomqoo

Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: piotrek84 » 16 września 2005, 17:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8b4) Gecko/20050908 Firefox/1.4

Tomqoo pisze:Co do 2.: w TabMix jest możliwość dodania opcji zamykania pozostałych paneli z menu kontekstowego paska kart, ale czy do tego można dorobić skrót klawiszowy - nie wiem.
Do tego nie potrzeba żadnych rozszerzeń. Nie wiem jak ze skrótem.

edit:
kane pisze:1. W Maxthonie jest taka możliwość, że po zaznaczeniu jakiegoś tekstu, wciśnięciu CTRL i przeciąnieciu tworzy się automatycznie plik tekstowy( w którym zapisuje się przeciągany fragment). Jest taka możliwość(wtyka?) w FF?
Bardzo zbliżona funkcjonalność: rozszerzenie Send To. Skrót ctrl+e.
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa