MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ustawienia zniknęły a zakładki są?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Ustawienia zniknęły a zakładki są?

Postautor: kasiulka » 05 października 2005, 15:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Wybaczcie, jeśli już gdzieś jest ten temat i skierujcie mnie tam, jeśli możecie, bo szukałam i nie znalazłam...
Wystąpił problem w win i po ponownym uruchomieniu kompa i ff zniknęły mi wszystkie ustawienia, motywy i rozszerzenia, natomiast o dziwo zakładki są na miejscu...
Dodam, że cały ff łącznie z profilami jest na innym dysku niż systemowy, po uprzednich problemach z osławionymi "znikającymi zakładkami"...
Poradźcie, jak to odzyskać, czy jest w ogóle taka możliwość i jak na przyszłość tego uniknąć?
kasiulka

Z nami od: 31 grudnia 2004, 11:08

Postautor: kasiulka » 06 października 2005, 17:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Czy mogę prosić admina o przeniesienie tego postu w miejsce, gdzie ktoś go przeczyta i będzie mógł mi pomóc? Bo chyba napisałam w nieodpowiedniej części...
kasiulka

Z nami od: 31 grudnia 2004, 11:08

Re: Ustawienia zniknęły a zakładki są?

Postautor: errenay » 07 października 2005, 06:56

kasiulka pisze:Wybaczcie, jeśli już gdzieś jest ten temat i skierujcie mnie tam, jeśli możecie, bo szukałam i nie znalazłam...
Wystąpił problem w win i po ponownym uruchomieniu kompa i ff zniknęły mi wszystkie ustawienia, motywy i rozszerzenia, natomiast o dziwo zakładki są na miejscu...
Dodam, że cały ff łącznie z profilami jest na innym dysku niż systemowy, po uprzednich problemach z osławionymi "znikającymi zakładkami"...
Poradźcie, jak to odzyskać, czy jest w ogóle taka możliwość i jak na przyszłość tego uniknąć?

Jedyny pewny sposób to backup (ręcznie lub programem MozBackup). Ponieważ wspomniany program działa z linii komend, możesz w pełni zautomatyzować jego uruchamianie, np. żeby włączał się co tydzień. Unikniesz dzięki temu nieprzyjemności.
BTW - jaki system plików jest na tym drugim dysku? FAT32? Jeśli tak, to zmiana na NTFS może pomóc.
errenay

Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa