PROXY !!!
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
PROXY !!!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2
Czy jest mozliwosc uruchamiania firefoxa (firefox.exe) z parametrem ktory dalby mozliwosc np wlaczenie ustawien PROXY, kotre domyslnie sa wylaczone (ale ustawione)?
Chodzi o to bym mogl utworzyc sobie dwa skroty do firefoxa. Jeden odpalalby przegladarke podlaczona do sieci standardowo a drugi poprzez serwer proxy.
(moze jest to kwestia napisania jakiegos skryptu?)
Prosze o pomoc...
Z racji tego ze to moj pierwszy post: Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow
Chodzi o to bym mogl utworzyc sobie dwa skroty do firefoxa. Jeden odpalalby przegladarke podlaczona do sieci standardowo a drugi poprzez serwer proxy.
(moze jest to kwestia napisania jakiegos skryptu?)
Prosze o pomoc...
Z racji tego ze to moj pierwszy post: Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow
- W0_HASAN
- Z nami od: 03 kwietnia 2005, 22:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050403 Firefox/1.0.3
Zainstaluj rozszerzenie SwitchProxy i będziesz miał mozliwość wyboru i zmiany proxy pod PPM lub z paska statusu. SwitchProxy możesz pobrać stąd: http://mozmonkey.com/.
Rozszerzenie jest po angielsku, ale obsługa jest bardzo prosta.
Rozszerzenie jest po angielsku, ale obsługa jest bardzo prosta.
- Gość
OK
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2
Wielkie dzieki SwitchProxy jest OK.
Szkoda trzeba w nim deklarowac interwal czasowy do przelaczania (tymczasem ta opcja mi nie na reke bo caly czas chce korzystac z tego samego serwera...nie mam potrzeby przelaczania). Recepta jest ustawienie interwalu na 999sek... mam nadzieje ze ten czas wystarczy mi do przeprowadzenia np wszystkich operacji bankowych (bedac zalogowany) i nie odswiezy mi strony co oznaczaloby wylogowania mnie..
Chyba ze moze jest mozliwosc ominiecia i tej przeszkody?
Szkoda trzeba w nim deklarowac interwal czasowy do przelaczania (tymczasem ta opcja mi nie na reke bo caly czas chce korzystac z tego samego serwera...nie mam potrzeby przelaczania). Recepta jest ustawienie interwalu na 999sek... mam nadzieje ze ten czas wystarczy mi do przeprowadzenia np wszystkich operacji bankowych (bedac zalogowany) i nie odswiezy mi strony co oznaczaloby wylogowania mnie..
Chyba ze moze jest mozliwosc ominiecia i tej przeszkody?
- W0_HASAN
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
Może Ci się przyda jeszcze Proxy Button.
- Kamil Z.
- Z nami od: 01 grudnia 2004, 15:26
:(
Jak ta wtyczka działa? Nie widze żadnego nowego przycisku po zanstalowaniu....
Co do propozycji 0s ....juz sam probowalem wczesniej...program zmienia na wartos minimalna czyli 60s...Rozwiazanie zatem pozastaje - 999s...
Dziekuje ze odp
Co do propozycji 0s ....juz sam probowalem wczesniej...program zmienia na wartos minimalna czyli 60s...Rozwiazanie zatem pozastaje - 999s...
Dziekuje ze odp
- W0_HASAN
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
Musisz sam sobie ten button włożyć w wybrane miejsce
.
Widok --> Paski narzędzi --> Dostosuj...
Aha, no i działa tak, że jak klikniesz w ten button to się zrobi zielony i wtedy proxy jest włączone, a jak klikniesz drugi raz to znowu będzie biały i proxy będzie włączone
.
Widok --> Paski narzędzi --> Dostosuj...
Aha, no i działa tak, że jak klikniesz w ten button to się zrobi zielony i wtedy proxy jest włączone, a jak klikniesz drugi raz to znowu będzie biały i proxy będzie włączone
- Kamil Z.
- Z nami od: 01 grudnia 2004, 15:26
• Strona 1 z 1