MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Dodatkowy "pasek zakładek"- jak go stworzyć?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Dodatkowy "pasek zakładek"- jak go stworzyć?

Postautor: Drewno » 27 maja 2005, 09:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Pod "paskeim narzędzi nawigacyjnych" mam "pasek zakładek" zresztą kazdy uzytkownik FF tak ma. O co chodzi, chodzi o to ze NIE WSZYTSKIE zakładki (ulubione strony) nie mieszczą sie w jednym pasku, i chce dodać DRUGI pasek zakładek,który bedzie sie miescił pod pierwszym paskeim zakładek!!!
Mam nadzieje ze rozummienie o co mi chodzi???????
Drewno
 

Postautor: zwierz » 27 maja 2005, 11:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

zwierz
Moderator
 
Posty: 1914
Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Drewno » 27 maja 2005, 11:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Ok coś tak jest na ten temat, tylko ze trzeba wpisać podany przez panaX kod do userChrome.css!!!!!!!
Co to jest userChrome.css????? gdzie go szukać????? jak wklejać podane kody??????????????
Drewno
 

Postautor: Drewno » 27 maja 2005, 12:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

ok już wiem skąd pobrać useChrome.css. ale jak wklejam potrzebne mi kody NIC SIE NIE ZMIENA!!!!!!
np taki kod:
/*Pokazuj zakladki trojwymiarowo */
@import url("chrome://browser/skin/browsertabs.css");
Drewno
 

Postautor: Drewno » 27 maja 2005, 13:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Udało sie!!!!!!!
Trzeba najpierw ściagnąś roszerzenie "useChrome.css"
wejsc do tego programu i w tabelce "useChrome.css" wkleić to:

/* Multi-row bookmarks toolbar */
#bookmarks-ptf {display:block}
#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline}

zapisać zmiany i ponownie uruchomic FF
jest git tak jak chciałem .SUPER
pozdro :D
Drewno
 

Postautor: Gość » 27 maja 2005, 18:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4 (ax)

Drewno pisze:Udało sie!!!!!!!
Trzeba najpierw ściagnąś roszerzenie "useChrome.css"

nie trzeba :D
Gość
 

Postautor: gruda » 05 września 2006, 04:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

witam,
instrukcja stworzenia dodatkowych paskow na zakladki podana wyzej przez Drewno faktycznie dziala.
mam jednak jednak jedno ale. otoz wszystkie zakladki w folderze zakaldek osobistych mam jedynie w formie ikon (podmienionych dzieki favicon), bez zadnego tekstu w nazwie zakladki. po zastosowaniu sie do powyzszej instrukcji, zakladki nadal uporczywie chowaja sie po prawej stronie pod rozwijana strzalka. zeby stworzyl sie dolny pasek zakaldek, musze na gore wcisnac jakiegos "babola" z dluga nazwa. bez tego ani rusz, a burzy mnie to cala estetyke ;)
czy moglby ktos cos na to zaradzic?

przy okazji - sluzacy do podmieniania ikon "favicon" nie dziala juz z wersja firefoxa 1.5 (podobnie zreszta jak xyzproxy). czy jest jakies inne rozszerzenie do podmieniania ikon?
dzieki z gory za pomoc
gruda
 

Postautor: Gość » 05 września 2006, 09:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

gruda pisze:przy okazji - sluzacy do podmieniania ikon "favicon" nie dziala juz z wersja firefoxa 1.5 (podobnie zreszta jak xyzproxy). czy jest jakies inne rozszerzenie do podmieniania ikon?
dzieki z gory za pomoc

https://addons.mozilla.org/firefox/1273/
https://addons.mozilla.org/firefox/325/
https://addons.mozilla.org/firefox/3176/
Gość
 

Postautor: Gość » 07 września 2006, 17:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

dzieki za linki. jakos przeoczylem tego favicona ver2.

problemow z 2gim paskiem ciag dalszy...
zaraz po otwarciu firefoxa, jeszcze w trakcie ladowania strony startowej jest on na swoim miejscu. jednak jak tylko str startowa sie zaladuje, 2gi pasek znika z powrotem pod "strzalke".

jakby tego malo po otworzeniu jakiejkolwiek zakladki, zaladowana strona zaczyna "drgac", jakby sie ktos bawil scrollem - szybkie 1cm gora, 1cm dol, tak ze nie ma mowy o czytaniu...
strony otwierane normlanie, przez wpisanie adresu dzialaja prawidlowo.
help: :(
Gość
 

Postautor: helios » 07 września 2006, 21:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.5) Gecko/20060731 Ubuntu/dapper-security Firefox/1.5.0.5

Może kwestia motywu? Szczegółów szukaj w pomocy/na forum.
helios
 
Posty: 217
Z nami od: 10 sierpnia 2005, 18:15
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: Gość » 09 września 2006, 00:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

Co wy tu wymyślacie?

Widok > Pasek narzędzi > Dostosuj > Nowy pasek :o
Gość
 

Postautor: Gość » 09 września 2006, 00:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

A przepraszam, błąd, w ten sposób dodaje się nowy pasek narzędzi ;)
Gość
 

Postautor: slowiczan » 01 grudnia 2006, 22:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Drewno pisze:Ok coś tak jest na ten temat, tylko ze trzeba wpisać podany przez panaX kod do userChrome.css!!!!!!!
Co to jest userChrome.css????? gdzie go szukać????? jak wklejać podane kody??????????????
slowiczan
 
Posty: 3
Z nami od: 01 grudnia 2006, 20:49

Postautor: Tomek » 01 grudnia 2006, 22:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061027 Firefox/2.0

rozumiem że masz problem ze znalezieniem pliku userchrome.css - cóż wyszukiwarka też by pomogła
Plik ten znajduje się w katalogu chrome twojego profilu. jeśli go nie ma trzeba go utworzyć. jest to zwykły plik tekstowy. Zmieniasz przy wyłączonym Firefoxie.

Gdzie jest profil? też wyszukiwarka by pomogła...
Opis plików profilu masz w FAQ - trzeba troszkę poklikać.

ps. ten wątek do którego się dopisałeś pojawiał się jako jeden z pierwszych po wpisaniu "drugi rząd zakładek" w wyszukiwarkę...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9041
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: slowiczan » 02 grudnia 2006, 00:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

dzieki dziala
slowiczan
 
Posty: 3
Z nami od: 01 grudnia 2006, 20:49

małe ikony zawsze

Postautor: aga19 » 20 grudnia 2006, 15:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Nie potrafię ustawić FF tak aby zawsze i wszędzie były małe ikony. Używam "dostosuj", zaznaczam "użyj małe ikony" ale każde nowe okno otwiera się z dużymi a po zamknięciu FF i ponownym otwarciu znowu są duże ikony.
Jak to zrobić? Przepraszam, jeśli to już było, szukałam ale nic na temat nie znalazłam.
aga19
 

Postautor: TomekNH » 20 grudnia 2006, 15:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

TomekNH
 
Posty: 584
Z nami od: 13 kwietnia 2006, 19:03

Postautor: Drewno » 18 czerwca 2008, 19:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Zainstalowałem FX. 3.0 i mój drugi pasek zakładek ZNIKNĄŁ , chociaz w ure.chromie mam wpis

/* Multi-row bookmarks toolbar */
#bookmarks-ptf {display:block}
#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:block}

a nie mam drugiego paska zakładek !!!
POMOCY
Drewno
 

Postautor: Tens » 18 czerwca 2008, 20:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Stary wpis nie działa w nowym Firefoksie. Zastąp go tym podanym tutaj: http://www.mozillapl.org/forum/about-34577.html.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1887
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: Gość » 18 czerwca 2008, 20:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Tens pisze:Stary wpis nie działa w nowym Firefoksie. Zastąp go tym podanym tutaj: http://www.mozillapl.org/forum/about-34577.html.


WIELKIE DZIEKI , działa
ide ogladac euro
pozdrawiam
Gość
 

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: