MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Znikający pasek przewijania

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Znikający pasek przewijania

Postautor: hADeSik » 10 sierpnia 2002, 11:52

Przeglądarka: -

Witam,
Zauważyłem dziwne zjawisko, mianowicie czasami znika boczny pasek przewijania okna. Zaobserwowałem to na stronie www.dlaciebie.net - chyba tylko wtedy gdy otwarte są minimum 2 panele. Jeszcze potestuję. Ogólnie Mozilla (1.1 Beta, Winda 98 ) zachowuje się, jakby powiększała rozmiar okna ponad szerokość wyświetlania i ukrywała pasek dalej z lewej, ale nie można się tam dostać. Problem znika po zmniejszeniu rozmiaru okna i powrotnym zmaksymalizowaniu. Czasami pojawia się to na stronie startowej, a czasami dopiero po odwiedzeniu kilku podstron. Czy tylko ja coś takiego zauważyłem?
Pozdrawiam
PS: Jeśli to wina kodu strony to dajcie znać to jest źle - na moje oko jest ok. Paski mają zmieniony sposób wyświetlania poprzez CSS, ale to jest widoczne tylko w IE. Innych dziwactw tam raczej nie ma...
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: GabrielBaines » 10 sierpnia 2002, 23:59

Z opisu podejrzewam, że jest to błąd Mozilli. Jedank nie udało mi się uzyskać tego efektu na Mozilli 1.1b na Linuxie. Nie znalazłem też takiego błędu w Bugzilli, aczkolwiek jest sporo błędów dotyczących brakujących pasków przewijania. Byc może opisane przez Ciebie zachowanie jest szczególnym przypadkiem jednego z nich.

Czy ktoś mogłby potwierdzić występowanie tego błędu w Mozilli na Win32?

==
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: Gość » 11 sierpnia 2002, 00:34

GabrielBaines pisze:Czy ktoś mogłby potwierdzić występowanie tego błędu w Mozilli na Win32?

MozillaPL 1.1b i zadnych problemow... do tego WinXP.
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite