Mam taki problem. Robię stronę z wykorzystaniem skryptu galerii Slimbox (próbowałam też lytebox i lightbox). Skrypt jest raczej poprawny, bo na w przeglądarce Opera działa poprawnie, poza tym przeklejałam go koledze, który na swoim kompie ściagnął lyteboxa i stworzył strone z tym kodem ode mnie i uruchomił w firefox 3.0.0 i mu działało bez zarzutu. W Firefoxie 3.0.1 jednak w ogóle nie ma tego efektu przy otwieraniu pliku html z poziomu przeglądarki offline czy też online, po wrzuceniu plików na serwer. Kiedy jednak otwieram inne strony (nie moje, tylko te znalezione w necie) to efekt lightbox dziala poprawnie.
Mam ściągnietą najnowsza Jave i w ustawieniach firefox włączoną jej obsługę.
Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i co można zrobić, żeby lightbox działał w 3.0.1???
Bardzo proszę o pomoc,
Ambien
Lightbox/Lytebox/Slimbox nie działa w Firefox 3.0.1
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Lightbox/Lytebox/Slimbox nie działa w Firefox 3.0.1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1
- Ambien
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1
Java to nie JavaScript - to dwie zupełnie inne technologie.
Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca? Może Adblock blokuje... moż enoscript...
Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca? Może Adblock blokuje... moż enoscript...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
działa:)
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4
Dzięki mojej kongenialnej współlokatorce problem został rozwiązany:)
Jej uwaga
"a może to coś z kodowniem" okazała się słuszna. Strona na której znajdował się link do galerii była w UNICODE, a wszystkie pliki js lightboxa w ANSI, pozmienialam je wiec na UNICODE i wszystko działa jak trzeba:)
Alleluja:)
Jej uwaga
"a może to coś z kodowniem" okazała się słuszna. Strona na której znajdował się link do galerii była w UNICODE, a wszystkie pliki js lightboxa w ANSI, pozmienialam je wiec na UNICODE i wszystko działa jak trzeba:)
Alleluja:)
- Ambien
• Strona 1 z 1