PopUpsDie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
PopUpsDie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2
Nowe rozszerzenie? Co o tym sądzicie? Lepiej to używać, czy AdBlock? http://www.di.com.pl/n/?lp=9434
Pozdrawiam, Boczi.
- boczi
- Z nami od: 04 października 2004, 08:52
Re: PopUpsDie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050317 Firefox/1.0.2
Narazie chyba lepiej się wstrzymać, przynajmniej do czasu aż będzie działać normalnie. Rozszerzenie instalowałem na nowym profilu.
Z ciekawości wszedłem na pcworld.pl, gdyż dodawanie komentarza otwiera się najczęściej w nowym oknie.
Wyskoczył mi pasek z pytaniem o blokowanie popupów, zatwierdziłem blokowanie i już nie mogłem dodać komentarza. Okienko komentowania wyskakuje za zgodą użytkownika a nie przypadkowo jak przy popupach reklamowych. Nie mam zamiaru robić listy stron z pozwoleniem otwierania popupów.
Wszedłem na chip.pl, pcworld.pl, bo łatwo natrafić tam na reklamy we flashu. Klikam prawym, lewym, środkowym przyciskiem myszy i nic.
Wchodzę na czaty Onetu i WP. Myślę sobie, że zapyta czy zablokować czata, ale nie. Czat Interii został zablokowany z tego samego powodu co okno komentowania na pcworld.pl. Flashowych i Javovych popupów nie znalazłem.
Jakiś opcji do ludzkiego blokowania, poza tymi już obecnymi, nie ma.
Z tego co pisze Piecu wynika jak dla mnie, że nie ma co zawracać sobie głowy tym rozszerzeniem. Może nowa funkcja ale działająca o wiele lepiej znajdzie się w nowej wersji FF.
Z ciekawości wszedłem na pcworld.pl, gdyż dodawanie komentarza otwiera się najczęściej w nowym oknie.
Wyskoczył mi pasek z pytaniem o blokowanie popupów, zatwierdziłem blokowanie i już nie mogłem dodać komentarza. Okienko komentowania wyskakuje za zgodą użytkownika a nie przypadkowo jak przy popupach reklamowych. Nie mam zamiaru robić listy stron z pozwoleniem otwierania popupów.
Wszedłem na chip.pl, pcworld.pl, bo łatwo natrafić tam na reklamy we flashu. Klikam prawym, lewym, środkowym przyciskiem myszy i nic.
Wchodzę na czaty Onetu i WP. Myślę sobie, że zapyta czy zablokować czata, ale nie. Czat Interii został zablokowany z tego samego powodu co okno komentowania na pcworld.pl. Flashowych i Javovych popupów nie znalazłem.
Jakiś opcji do ludzkiego blokowania, poza tymi już obecnymi, nie ma.
Z tego co pisze Piecu wynika jak dla mnie, że nie ma co zawracać sobie głowy tym rozszerzeniem. Może nowa funkcja ale działająca o wiele lepiej znajdzie się w nowej wersji FF.
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2
Dziekuje Kolego za informacje. 
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2005, 14:22 przez boczi, łącznie zmieniany 1 raz
Pozdrawiam, Boczi.
- boczi
- Z nami od: 04 października 2004, 08:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050328 Firefox/1.0.2 (MOOX M2)
Z newsa w Dzienniku Internautów (w którym napisano, że to "wersja beta łatki wydanej przez twórców Mozilli", czy coś w tym stylu
) wynikało, że podstawową funkcją tego rozszerzenia jest właśnie możliwość stworzenia whitelisty. Bez niego użytkownik może albo zablokować wszystko, albo nic.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa