MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp

Postautor: sasza » 17 sierpnia 2002, 19:08

Przeglądarka: -

czesc

1. zainstalowałem plik MozillaPL Nightly Lang-pl-build-id-2002081508.xpi
(nie wiem zresztą po co - wszystko mi ładnie chodziło) i teraz po odtwarciu jakiegokolwiek komponentu mozilli (nawigator,kurier czy nowa wiadomosc) w każdym oknie na dole mam taki oto komunikat (jakby część kodu):

<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^
To wszystko wypisane na czerwono. Czy to jakiś bug ??

2. nie pamiętam juz jak to sie stało(myśle za jak zainstalowałem 1.1 Beta - przy alpha chodziło OK), ale nie moge wysłać poczty z kuriera bo ma problem z połączeniem z serwerem smtp. probowałem wpisywac mu kilka serwerów, jeden lub rózne kombinacje ( adresy od kilku kont). Cały czas ma problem z połączeniem. Czy przy konfiguracji smtp musze podać jaki ma być port czy powinno wystarczyć uzytkownik i adres - nie wiem czy ja cos zchrzaniłem czy coś się samo zchrzaniło

moze cos ktos doradzi - pozdro

sasza
sasza

Re: zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp

Postautor: quiris » 17 sierpnia 2002, 22:15

sasza pisze:<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^

Też coś takiego miałem, jak się swego czasu bawiłem tymi nocnymi kompilacjami. Pozbyłem się tego wywalając Mozillę, wykasowując katalog Mozilli w Program Files i instalowując od nowa MozillaPL 1.1B. Czy odinstalowywałeś poprzednią wersję przed instalacją najnowszej? Obligatoryjnie zaleca się deinstalację starej wersji przed instalacją nowej.
sasza pisze:Cały czas ma problem z połączeniem. Czy przy konfiguracji smtp musze podać jaki ma być port czy powinno wystarczyć uzytkownik i adres - nie wiem czy ja cos zchrzaniłem czy coś się samo zchrzaniło

Oj z tymi serwerami SMTP to ja też miałem przeprawę. Przy konfiguracji tego serwera musisz zawsze wpisać ręcznie port (zazwyczaj: 25). Poza tym sprawdź w ustawieniach konta, przycisk Zaawansowane czy aby na pewno jest wybrany właściwy serwer. Z doświadczenia wiem, że tak na 99% nie jest. Jeśli pisze, że ma używać domyślnego serwera to nie ufaj mu i wybierz z listy swój serwer. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Re: zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp

Postautor: E2rd » 18 sierpnia 2002, 10:38

quiris pisze:
sasza pisze:<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^

Też coś takiego miałem, jak się swego czasu bawiłem tymi nocnymi kompilacjami. Pozbyłem się tego wywalając Mozillę, wykasowując katalog Mozilli w Program Files i instalowując od nowa MozillaPL 1.1B.

Na tę przypadłość powinno wystarczyć skasowanie pliku XUL.mfl z katalogu profilu :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite