MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zwiecha Mozilli

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Zwiecha Mozilli

Postautor: Baracus » 08 października 2002, 06:46

Przeglądarka: -

Witam, posiadam Mandrake 9.0 i niestety mozilla strasznie sie krzaczy - chodzi o navigatora. Gdy uruchomie np. Poczte i Navigatora na www.onet.pl i tam wejde w jakikolwiek link to nastepuje twarda zwiecha - nic z okienkiem nie mozna zrobic. Instalowalem wszystkie wersje Mozilli wywalalem pluginy flasha itp. - nic nie pomaga - mialem slacka 8.1 i wszystko bylo ok. Pomocie dobrzy ludzie bo Mozilla rulez :)
Baracus

Re: Zwiecha Mozilli

Postautor: Ciuciu » 08 października 2002, 11:26

Baracus pisze:mialem slacka 8.1 i wszystko bylo ok. Pomocie dobrzy ludzie bo Mozilla rulez :)

hehe Slack rulz .. i mozilla też .. i w98 tez :PPP
przyznam się szczerze że nigdy nie miałem z nawigarorem żadnych problemów ani pod slackiem (na kernu 2.4.19) ani pod windą 98

tylko kurier jest troszke niedopracowany... ale mam nadzieje ze kolejne wersje bedą coraz lepsze...

a tak w ogóle to jak Ci slack dobrze działała to czmu się na MDK przenosiłeś ? IMHO ewolucja przebiega zwykle w druga stronę mniej więcej tak RH / MDK -> Slack / Debian
Ciuciu

Re: Zwiecha Mozilli

Postautor: markietj » 28 października 2002, 10:19

Baracus pisze:Witam, posiadam Mandrake 9.0 i niestety mozilla strasznie sie krzaczy - chodzi o navigatora. Gdy uruchomie np. Poczte i Navigatora na www.onet.pl i tam wejde w jakikolwiek link to nastepuje twarda zwiecha - nic z okienkiem nie mozna zrobic. Instalowalem wszystkie wersje Mozilli wywalalem pluginy flasha itp. - nic nie pomaga

Niestety mam dokładnie to samo,
Mandrake 9.0
sprawdziłem:
Mozilla 1.1 w wersji z mozillapl.org i z pakietu mdk
Mozilla 1.2b z mozillapl.org
Jeśli ktoś zna przyczynę tych zwisów to chętnie ją poznam, jeśli ktoś zna rozwiązanie tym bardziej.
markietj

Postautor: aho » 28 października 2002, 15:30

z tego co wiem to tylko na onet.pl tak jest [m.in. u mnie]
podejrzewam, ze to prze flasha, ktorego wladowali jako reklame na strone, bo po instalacji flasha 6 beta znowu wszystko ok.
aho

Postautor: markietj » 29 października 2002, 12:20

aho pisze:z tego co wiem to tylko na onet.pl tak jest [m.in. u mnie]
podejrzewam, ze to prze flasha, ktorego wladowali jako reklame na strone, bo po instalacji flasha 6 beta znowu wszystko ok.

dzięki, rzeczywiście bez flasha jak i z wtyczką 6b działa stabilnie :)
markietj

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite