ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla/nightly/latest/mozilla-win32-installer-sea.exe
Kiedy ver. PL?
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: -
Olhado/256 pisze:Rany... a ja się finalnej polskiej 1.2 doczekać nie mogę!
Pitreck pisze:Olhado/256 pisze:Rany... a ja się finalnej polskiej 1.2 doczekać nie mogę!
Nie tylko ty....
major pisze:Pitreck pisze:Olhado/256 pisze:Rany... a ja się finalnej polskiej 1.2 doczekać nie mogę!
Nie tylko ty....
Finalnej wersji 1.2 w ogole nie ma.
major pisze:A co do nightly buildsow 1.3a, to poki co nie polecam pobierac (no chyba ze w ramach testow) - strasznie sie sypia.
E2rd pisze:Widocznie nowe rzeczy są robione przez innych ludzi, niż odpowiedzialni za te bugi w 1.2...
emdej pisze:Olhado/256 pisze:Rany... a ja się finalnej polskiej 1.2 doczekać nie mogę!
slusznie !
mam wrazenie ze koledzy ktorzy sie zajmuja Mozilla maja za duzo pomyslow i zanim wczesniejsze zaczna dzialac to juz sa nowe ktore zaczynaja realizowac..., nie wiem co o tym myslec: bo z jednej strony to dobrze ze sie posuwa do przodu, a z drugiej strony szkoda ze trzeba tak dlugo (a kto wie czy nie w nieskonczonosc) czekac na wersje finalne, ktore z reszta tez nie sa idealne...; moze by tak jakos dac im do zrozumienia zeby sie przylozyli do poprzednich wersji zanim sie zajma kolejnymi ?![]()
pozdrawiam
Gandalf pisze:Gdy Mozilla 1.2 wyjdzie, beda trwaly dalsze prace nad Mozilla 1.3alpha, galaz 1.2 zostanie zamknieta, potem zostanie zamrozona 1.3alpha, a prace beda trwaly nad 1.3beta, potem opubilkuja 1.3alpha, potem zamroza 1.3beta, a pracowac beda nad 1.3 final itd. w kolo macieju.
Gandalf pisze:Posumowujac. To, ze "lastest" version to Mozilla 1.3alpha, jest logiczne i wcale nie oznacza ani chaosu, ani balaganuPo prostu Mozilla 1.2 jest gotowa. Zostaly do poprawienia 3-4 bledy. Nie ma sensu blokowac prac setki ludzi czekajac na te patche. Capisco?
emdej pisze:Czy to oznacza ze nawet jezeli w wersji 1.2 po zamknieciu 1.2 (tak jak teraz z 1.1, z tego co zrozumialem) znajdzie sie blad to, jako ze nikt juz nie bedzie sie nia zajmowal, nie bedzie co liczyc na jakas poprawke, nawet gdyby sie okazalo ze to potezna dziura w bezpieczenstwie.... ?
emdej pisze: Tym samym nie bedzie nigdy calkowicie stabilnej i bezpiecznej Mozilli (no moze z wyjatkiem 1.0.X, ale coz to za pociecha....) bo gdy znajdzie sie wiekszosc bledow danej wersji, lub gdy nastepna zostanie "zamrozona", to poprzednia nikt juz nie bedzie sie zajmowal....
emdej pisze:A gdyby tak ta setka ludzi sie zajela tymi patchami, zamiast czekac ?
emdej pisze: Czy nie spowodowaloby to znacznie szybszego zakonczenia prac, i byc moze znalezienia jeszcze nowych bledow ? Przeciez chyba o to wszystkim chodzi...
Gandalf pisze:
Z wlasnego doswiadczenia dodam, ze u mnie w firmie Bugzilla sprawdza sie rowniez rewelacyjnie. Kazdy z pracownikow dzialu ma swoj zakres odpowiedzialnosci i obowiazkow. Jesli jest potrzeba aby wiecej osob skoncentrowalo sie na jednym problemie, to sie ich dodaje do CC
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite
Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], dexter, Google [Bot]