Firefox ściąga pliki *.swf na dysk, zamiast je wyświetlać
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox ściąga pliki *.swf na dysk, zamiast je wyświetlać
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Witam,
posiadam Mozillę Firefox 2.0.0.14. Mój problem jest następujący - kiedy otwieram w Firefoxie pliki z rozszerzeniem *.swf Firefox wyświetla okienko pobierania i zapisuje je na dysku, nie otwiera ich nijak w przeglądarce. Kiedy korzystam z IE problem ten nie występuje i pliki normalnie się otwierają. Czy wie ktoś czym to może być spowodowane?
posiadam Mozillę Firefox 2.0.0.14. Mój problem jest następujący - kiedy otwieram w Firefoxie pliki z rozszerzeniem *.swf Firefox wyświetla okienko pobierania i zapisuje je na dysku, nie otwiera ich nijak w przeglądarce. Kiedy korzystam z IE problem ten nie występuje i pliki normalnie się otwierają. Czy wie ktoś czym to może być spowodowane?
- herki
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0
Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/2.0.0.11;MEGAUPLOAD 1.0
witam,
Mam ten sam problem co herki - chętnie dowiem się co jest tego przyczyną
liczę na jakąś bardziej pomocną odpowiedź niż tą którą "błysnął" tomasiek - włączanie i wyłączanie wszystkiego na chybił trafił ostatecznie reinstalka firefoxa to raczej daleka od fachowej rada
Takim mądralom którzy nie znają przyczyny i nie potrafią pomóc radzę lepiej nic nie pisać niż błyszczeć w ten sposób jak ten pseudo fachowiec.
Jestem przekonany, że jest choć jedna osoba tutaj która wie dlaczego FF zachowuje się w ten sposób.
Mam najnowszego FF i wtyczke shockwave flash 10.0 r22
Mam ten sam problem co herki - chętnie dowiem się co jest tego przyczyną
liczę na jakąś bardziej pomocną odpowiedź niż tą którą "błysnął" tomasiek - włączanie i wyłączanie wszystkiego na chybił trafił ostatecznie reinstalka firefoxa to raczej daleka od fachowej rada
Takim mądralom którzy nie znają przyczyny i nie potrafią pomóc radzę lepiej nic nie pisać niż błyszczeć w ten sposób jak ten pseudo fachowiec.
Jestem przekonany, że jest choć jedna osoba tutaj która wie dlaczego FF zachowuje się w ten sposób.
Mam najnowszego FF i wtyczke shockwave flash 10.0 r22
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; pl-PL; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042523 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.0.10
Na 99% masz coś uszkodzonego w profilu. Niestety - nie dowiemy się co - bo jedyną metodą żeby stwierdzić czy to jakieś rozszerzenie, czy ustawienie czy też wynik działania zewnętrznego programu jest przeprowadzenie SD. Bez tego wszelkie rady to zgadywanie - chodzenie po omacku. Przeprowadzenie SD to podstawa na tym forum. Masz o tym informację przy pisaniu odpowiedzi i zakładaniu wątków. poza tym - twojemu przedmówcy pomogło - więc tobie to też powinno dać do myślenia...
Ps. poza tym - nie masz najnowszego Fx - masz wersję 2.0.0.11 - najnowsza to 3.0.10. Idąc dalej - masz zmienione UA (dodane megaupload - pewnie też nie wskazuje prawdziwej wersji Fx) - co też może mieć wpływ na działanie stron. No ale nie chcesz robić SD - więc pewnie z tej porady też nie skorzystasz: Problemy z JavaScript, z Javą.
Ps. poza tym - nie masz najnowszego Fx - masz wersję 2.0.0.11 - najnowsza to 3.0.10. Idąc dalej - masz zmienione UA (dodane megaupload - pewnie też nie wskazuje prawdziwej wersji Fx) - co też może mieć wpływ na działanie stron. No ale nie chcesz robić SD - więc pewnie z tej porady też nie skorzystasz: Problemy z JavaScript, z Javą.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Odp: Firefox ściąga pliki *.swf na dysk, zamiast je wyświetl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2
Też miałem taki problem że zamiast otworzyć plik *swf zapisywało go na dysk. Rozwiązałem ten problem sam i chętnie podzielę się wiedzą na ten temat. Otóż jeżeli masz taki właśnie problem, wejdź na stronę: http://www.adobe.com/software/flash/about/ i zainstaluj tą wtyczkę. Gotowe, teraz plik *swf powinien otwierać się w przeglądarce 
- Przemo45
• Strona 1 z 1