Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Neostrada TP 6.1)
Poprzedni post wysmarowałem raczej do PPiotra i opisałem co zrobic aby można było wysyłać wiadomości z każdego posiadanego konta pocztowego (multikonta)

, Ty masz jedno konto i Twój problem jest inny
Twój problem: Posiadasz jedno onetowskie konto, możesz przyjmowac wiadomości, jednak nie możesz ich wysyłać, pojawia się okno z hasłem - wpisujesz hasło i okazuje się że jest ono niepoprawne (lub poprawne, niesprecyzowałeś) w efekcie wiadomości nie wysłano.
Przyczyna: Wpisujesz niepoprawne hasło (zwróc uwagę czy nie masz czasem włączonego caps looka), masz źle skonfigurowany serwer smpt lub jesteś ofiarą błędu ze strony onetu

(Cytat ze strony Onetu: "Kogo dotyczy problem z logowaniem? Problemy z logowaniem dotyczą niewielkiej części użytkowników Onet.pl, czyli tych, którzy posiadają konta WWW w Republice.").
Rozwiązanie: TB odbiera Ci wiadomości i nie musisz podawać hasła, jeżeli tak to wówczas hasło dodałeś do menadżera haseł i nalezy odczytać prawidłowe hasło (tylko poprawnie wpisane hasło gwarantuje wysłanie wiadomości), w tym celu: Narzedzia\Opcje przejdż na Zaawansowane (na samym końcu) kliknij na przycisk Menedżer haseł, pojawi się nowe okno, odszukaj i kliknij przycisk Pokaż hasła, pojawi się komunikat czy na pewno chcesz, wybierz tak, teraz już widzisz właściwe hasło dla konta, podczas wysyłania wiadomości użyj go (wielkość liter ma znaczenie).
Sprawdź również czy masz przypisany odpowiedni serwer smpt(bankowo masz źle wpisany serwer smpt jeżeli: utworzyłeś konto dla onetu, jeszcze wtedy gdy kontem domyślnym w TB było konto interii, dopiero potem skasowałes konto interii i domyślnym kontem stało się konto onetowskie), przypominam Narzędzia\konfiguracja kont wybierz ostatnią pozycję serwer poczty wychodzącej, w polu nazwa serwera sprawdź czy masz nazwę właściwą dla onetu, bodajże (po pl nie może być spacji) smtp.poczta.onet.pl ), jezeli używasz więcej niż jednego konta przeczytaj mój post powyżej.