Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Gedi pisze:Ale jest w DOM

!
Po pierwsze nadrzedna specyfikacja dla CSS 2 jest CSS 2 REC.
Po drugie moze w taki razie url?
Gedi pisze:rozbawiłeś mnie SVG? Nigdy się nie przyjmie.
Tak, nie przyjnie sie tak jak HTML, XHTML, XML, MathML. LOL
Gedi pisze:Otóż sam uniemożliwiasz sobie zainstalowanie wtyczki. Właśnie przy prawidłowym wpisie (wg macromedii) otrzymujesz wtyczkę ZA DARMO prosto z sieci i żadne tam PARAM name="pluginspage" Ci nie pomoże, bo dla IE informacja gdzie jest plugin jest w tagu OBJECT, a dla Mozilli właśnie w EMBED.
Nawet nie rozumiesz o co mi chodzi. Powtarzam jeszcze raz nie zainstaluje sobie wtyczki to tak mi sie akurat chce? Wiec jak w takich warunkach zobacze Flasha.
Gedi pisze:Itp., itd zupełnie nic nie wiesz o Flashu
I w tym momencie przegioles. A moze byles u wrozki?
Gedi pisze:a o tym, że możesz dla niego pisać w XML to już zapewne wogóle nie wiedziałeś

.
Zapewne wiedzialem. Wiem rowniez, ze mozna dla niego pisac w XML-u a w SVG nie tylko mozna pisac ale wspoltworzyc. Bo SVG = XML. SVG to aplikacja XML? A moze tego nie wiedziales?
Gedi pisze:A to, że Flash posługuje się językiem skryptowym Action Script, to już dla Ciebie w ogóle czarna magia?
A to ze SVG posluguje sie JavaScriptem i kazdym innym jezykiem skryptowym (takze ActionScriptem) to dla Ciebie ciemna magia?
Gedi pisze:Właśnie jest to potężniejsze narzędzie do współpracy z XML
No wlasnie jak sam przyznales tylko do wspolpracy.
Gedi pisze:Piszesz, że dużo waży? Tyle waży co byś zapisał w SVG a nawet mniej, bo więcej roboty przejmuje plugin a więc mniej kodu użyjesz do zrobienia tego samego we Flashu, niż w SVG.
Mega ROTFL. Od kiedy tekst zajmuje wiecej niz binaria?
Gedi pisze:Na dodatek SVG jest bardziej wymagający dla procka.
ROTFL oczywiscie, przegladanie stron jezykow znacznikowych bardzo obciaza procka. Widac to po HTML-u. Zeby ogldac dtrony przeba naprawde miec mocna maszyne

. LOL
Takich bzdu to jeszcze nie slyszalem, zeby wciskac ze plugin + przegladarka bedzie szybsza od przegladarki. Gdzie tu matematyka? Wiesz co to jest obsluga natywna?
Gedi pisze:Nie wiesz co piszesz, bzdury gadasz i zachowujesz się jak snob, który ma klapki na oczach.
Przestan mnie obrazac, spop sie na konkretach.
Gedi pisze:Zapodaj sobie Flasha MX, naucz się pisać w AS
Nie musze bo znam JS, ktory jest pierwowzorem dla AS.
Gedi pisze:Wiesz ile taki Flash może ważyć?
Wiem to tworze.
Gedi pisze:Tyle co jedna strona HTML z kilkudziesięcioma linijkami tekstu!
Tak ale zawsze wiecej niz SVG (ewentualnie + JS + SMIL)
Gedi pisze:Chesz pisać w XML?
Nie chcem, ja pisze, lub wiecej wspoltworze.
Gedi pisze:Zaprzęgnij go do Flasha a docenisz jak wielkie są jego możliwości.
Wlasnie w tym rzecz, ze go znam. I widze jakie ma zalety (i o ile sa) i wady. Tak samo znam SVG, ktorego Ty smiem twierdzic ze nie znasz.
Gedi pisze:a orobisz się mniej niż pisałbyś to w SVG.
No i po co te bzdury? Macromedia Flash w nowych wersjach bedzie importowac/ eksportowac SVG tak samo jak SWF. Wiec gdzie tu logika? Jesli chodzi o narzedzie to bedziesz robil to tym samym narzedziem i tyle samo Ci to zajmie.
Gedi pisze: ja osobiście widzę alternatywę w Projekcie Alladyn, nie wiem czy słyszałeś o czymś takim, to rozbudowany DHTML
Tak slyszalem i znam osobiscie jednego z wspolautorow.
Gedi pisze:ale tak samo w "powijakach" jak SVG

.
Tutaj nie bede komentowal. Zaczekam na Gandalfa.

Gedi pisze:"powijakach" jak SVG
W "powijakach" to jest Macromedia, ktora jest wspolautorem SVG a nie moze go zimplementowac

Gedi pisze:A cóż sę mnie uczepił, że straciłeś przeze mnie kasę

? Mnie nie interesuje byle animacja, Flash ma więcej i to przydatniejszych rzeczy do zaoferowania, niż tylko animacja i tak próbuję do tego podchodzić, więc i Ty się nad tym zastanów - Flash to nie tylko animacja! To także język skryptowy AS, który powinieneś poznać
A teraz wytlumacz mi co ma kasa do animacji? Bo widze ze albo nie zrozumiales albo nie przeczytales. Jeszcze raz powtarzam Flash duzo wazy a to oznacza dluzszy czas ladowania potencjalnej strony a to z koleii oznacza wiecej kasy.
Gedi pisze:Validowałem sobie stronkę i co? Valid HTML 4.01

!, ale użyłem sztuczki.
Ale o co Ci chodzi? Jaka strone?