MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Crash mozilli, a download.

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Crash mozilli, a download.

Postautor: Artanis02 » 04 sierpnia 2010, 19:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Witam.
Moja mozilla dość często crashuje, ale to nie problem...
Podczas ściągania pliku (tak jak ostatnio 1,7gb przy 50kb/s) mozilla ostatnio zcrashowała i mój download został wyzerowany.
Chciałbym zapobiec takim rzeczom w przyszłości, wiem że mozilla przy odcięciu neta, wyłączeniu nie resetuje download'u, przy crashu jednak to robi.
Jest może do tego jakiś dodatek, ew. inny sposób na bezpieczne ściągnięcie takiego pliku ? (inna przeglądarka, program)
Pozdrawiam
Artanis02

Z nami od: 04 sierpnia 2010, 19:00

Odp: Crash mozilli, a download.

Postautor: Tomek » 04 sierpnia 2010, 19:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100724 Firefox/3.6.8

Do pobierania tak dużych plików żadna przeglądarka się nie nadaje. Proponuję skorzystać z jakiegoś menedżera pobierania plików (na np. dobreprogramy.pl masz spory wybór) i podłączyć go do Fx za pomocą rozszerzenia FlashGot.
Artanis02 pisze:Moja mozilla dość często crashuje, ale to nie problem...

A to akurat jest problem - sam z siebie Fx nie powinien się wywracać. Na początek wyczyść pamięć podręczną przeglądarki: Firefox > Narzędzia > Wyczyść dane prywatne, jeśli nie pomoże wykonaj Standardową diagnostykę. Czytaj ze zrozumieniem i upewnij się, że kopia profilu została wykonana. Jeśli problem nie ustąpi, poinformuj o przebiegu diagnostyki. Napisz, co wniosło stworzenie nowego profilu oraz uruchomienie przeglądarki w trybie awaryjnym.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa