Problem dotyczy strony www.citysat.com.pl
Korzystam z kompozytora stron Mozilli. Sama Mozilla tworzy strony, które później są błędnie odczytywane przez nią samą (dot. równierz firefoxa). Wygląda na to, że Mozilla błędnie wstawia slash`e \ /.
Zamiast wpisać np. "background="bnplace/sprpocz.gif"
ona daje "background="bnplace\sprpocz.gif"
Proszę o odpowiedź, w jaki sposób mogę sprawić, żeby przeglądarka Mozilli czytała poprawnie tło? Czy do stawiania slashy są ustalone jakies standarty?
Ten problem pojawia się tylko jezeli chodzi o tło. Obrazki działają dobrze Efekt jest taki, że IE odczytuje kod prawidłowo, a inne przeglądarki nie.
Proszę o pomoc.
[HTML] slasze
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[HTML] slasze
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
- Gość
Re: Problem z tłem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Anonymous pisze:Problem dotyczy strony www.citysat.com.pl
No ba. Failed validation, 232 errors
Anonymous pisze:Korzystam z kompozytora stron Mozilli. Sama Mozilla tworzy strony, które później są błędnie odczytywane przez nią samą (dot. równierz firefoxa). Wygląda na to, że Mozilla błędnie wstawia slash`e \ /.
Zamiast wpisać np. "background="bnplace/sprpocz.gif"
ona daje "background="bnplace\sprpocz.gif"
W całym kodzie strony znak „\” występuje aż 0 razy
Anonymous pisze:Proszę o odpowiedź, w jaki sposób mogę sprawić, żeby przeglądarka Mozilli czytała poprawnie tło?
Zamieścić je zgodnie ze standardami i zatroszczyć się, aby obrazek istniał w podanej lokacji.
Anonymous pisze: Czy do stawiania slashy są ustalone jakies standarty?
Tak, RFC3986.
Anonymous pisze:Ten problem pojawia się tylko jezeli chodzi o tło. Obrazki działają dobrze Efekt jest taki, że IE odczytuje kod prawidłowo, a inne przeglądarki nie.
Prosta zasada, którą jakbyś przeszukał forum, to byś znalazł:
Jeśli w kodzie strony jest choć jeden błąd, mądrze jest założyć, że wina leży w nim właśnie, a nie po stronie przeglądarki.
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
• Strona 1 z 1