Internet mam przez tepsę, w związku z tym przy korzystaniu z sieci mam sytuacje,że dochodzę do 30 otwartych paneli ładujących się w tle. Jak reaguje na to Mozia? Systematyczne pożera RAM.
Nawet powrót do 1, 2 paneli nie zmienia sytuacji, ze po jakiś 2 h RAM-u pozostaje np 9M. Jedynym rozwiązaniem było zainstalowanie programu odzyskującego pamięć. Bez niego Mozia najzwyczajniej się wiesza.
Czy ktoś ma takie objawy?
Czy to specyfika Mozi?
Prze czy nie chodzi mi o to ile RAMu zajmuje Mozia przy uruchomieniu, a o rozciągnięte w czasie jego pożeranie.
RAMożerna Mozilla
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
...chyba pomyliłeś dział
pożeranie ramu przez Jaszczura ma raczej niewiele wspólnego z Propagowaniem Mozilli 
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Re: RAMożerna Mozilla
Mysle, ze sam sobie odpowiedzialas
System nie defragmentuje zwolnionych segmentow pamieci. Znaczy sie bugi w odzyskiwaczu odpadków (garbage collector) systemu. Jak by w rzeczywistosci ta pamiec byla zajeta to niczym bys jej nie odzyskal... bo nie mozna odzyskac zajetej pamieci.
Jak by ten Twoj programik rzeczywiscie odzyskiwal "zajeta" pamiec to moglo by sie okazac, ze zabiera ja jakiemus dzialajacemu procesowi, no ale to nie jest mozliwe
System nie defragmentuje zwolnionych segmentow pamieci. Znaczy sie bugi w odzyskiwaczu odpadków (garbage collector) systemu. Jak by w rzeczywistosci ta pamiec byla zajeta to niczym bys jej nie odzyskal... bo nie mozna odzyskac zajetej pamieci.
Jak by ten Twoj programik rzeczywiscie odzyskiwal "zajeta" pamiec to moglo by sie okazac, ze zabiera ja jakiemus dzialajacemu procesowi, no ale to nie jest mozliwe
- mm_
Re: RAMożerna Mozilla
mm_ pisze:Mysle, ze sam sobie odpowiedzialas
Świetnie - już wiem, jak działa mój komputer w kwesti pamieci. Nie zmienia to jednak faktu, że:
1. żaden inny program tego nie robi
2. dalej nie wiem co zrobić z Mozią
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon
- arsmageddon
- Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50
Kurcze, właśnie to samo zauważyłem pod Linuksem, więc problem nie zależy od platformy. Dlaczego Mozia nie zwalnia pamięci???
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Dlaczego gadzina sama z siebie nie zwalnia zasobow to faktycznie dobre pytanie ... zamkniecie panelu powinno automagicznie zwalniac rezerwowany obszar ... z jakiegos jednak powodu w menu debug jest opcja flush memory, ktora jak mi sie wydfaje zarezerwowana pamiec uwalnia ... mysle ze warto by poszukac odpowiedzi na pytanie dlaczego trza samemu pamietac o uwolnieniu zasobow ... przeciez bez powodu nie znalazlo si eto to w menu magilli ... no chyba ze mi sie tylko wydaje ze to uwalnia zasoby 
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
wariat pisze: w menu debug jest opcja flush memory, ktora jak mi sie wydfaje zarezerwowana pamiec uwalnia ... mysle ze warto by poszukac odpowiedzi na pytanie dlaczego trza samemu pamietac o uwolnieniu zasobow ... przeciez bez powodu nie znalazlo si eto to w menu magilli ... no chyba ze mi sie tylko wydaje ze to uwalnia zasoby
qrcze nie mogę znaleźć
flush memory
gdzie to jest? (1.3)
a propos mam Mozie na w2k i w98 - na w98 - problem nasila sie jeszcze bardziej i mozilla skłania mnie do resatu
Pozdrawiam
arsmageddon
arsmageddon
- arsmageddon
- Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50
• Strona 1 z 1