Adblock Plus - polska wersja
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Mam zainstalowaną wtyczke adblock plus w wersji 0.5.10 z polskiej strony rozszerzeń. Problem jest taki iż wtyczka powoduje zawieszenie się FF podczas wybierania opcji w systemie Planet Foritsbanku.
Dodałem w opcjach>nowy filtr : @@https://planet.fortisbanking.com.pl/* (i bez * również) ale to nic nie pomaga. Próbowałem również dodać porzez opcję w menu blokowanie witryn/whitelisting ten sam filtr, jednak nie przyniosło to żadnego efektu. NIe wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie jeżeli dodam że na stronie tego systemu Planet ładują się strony z rozszerzeniem jsp. Czy jest szansa na rozwiązanie tego problemu, ponieważ jest to bardzo ważne dla mnie, a nie chcę za każdym razem uruchamiać IE bądź wyłacząć w ogóle tą wtyczke.
Pozdrawiam i dziękuję za uwage
- nocna.zmiana
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
Ale od razu wyczułem o co chodzi - otwieram okienko Adblocka, a tam zablokowany każdy element, który zawiera numer sesji
- radek.kaba
- Z nami od: 21 września 2005, 14:51
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
Miałem niestety tak samo. Wkurzyłem się i wyłączyłem Adblocka. Później sprawdzę, czy z Fx 1.5RC2 coś się zmieniło.nocna.zmiana pisze:Mam zainstalowaną wtyczke adblock plus w wersji 0.5.10 z polskiej strony rozszerzeń. Problem jest taki iż wtyczka powoduje zawieszenie się FF podczas wybierania opcji w systemie Planet Foritsbanku.
Miałem tak z jogiem Adasia z domyślnymi filtrami w Adblock +. Tak uwielbiane przez niektórych filtry uniwersalne są niestety zawodne. Lepsze są filtry indywidualne.radek.kaba pisze:Przed chwilą miałem ciekawy przypadek: odpalam forum mozillapl.org - ładuje mi się forum, widzę je przez 0.5s i znika... ctrl+F5 i to samo.
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Nie da się tego zainstalować...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; pl-PL; rv:1.7.11) Gecko/20050729
- Artwi
Re: Nie da się tego zainstalować...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8b4) Gecko/20050910 MultiZilla/1.8.1.0p SeaMonkey/1.0a
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; pl-PL; rv:1.7.11) Gecko/20050729
Adrianer pisze:zapewne błędnie ustawione user rights pliku... typowy efekt, gdy pakowano rozszerzenie pod windowsem, a nie linuxem bądź cygwinem :/
Owszem, prawa dostępu to typowe problemy dla Adblocka+, co 2 wersji się to zdarza... Adblock instaluje się bez problemów.
Ale jedno mi się nie zgadza w tej teorii: jeśli to prawa dostępu, a nie błąd skryptu, to dlaczego odmawia z root'a instalacji do katalogu przeglądarki, a instaluje bez problemu do profilu root'a? Root przecież ma prawo zapisu wszędzie... Kiedyś jak były podobne problemy z prawami dostępu, z root'a nie zgłaszało błędów skryptu, instalowało się w katalogu przeglądarki, ale nie odpalało ze zwykłego user'a. Teraz nawet root'owi zgłasza błąd skryptu przy instalacji, ale wyłącznie przy instalacji do katalogu przeglądarki.
- Artwi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Kilka postów wyżej napisałem o problemach ze stronami Fortis Banku i wtyczki adblock. Dzisiaj zainstalowałem FF 1.5 i wtyczke adblock 0.5.10+ i jak na razie wszystko jest dobrze tzn. korzystanie z systemu Pl@net przy włączonej wtyczce adblock nie powoduje błędów.
Pozdrawiam
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Opcje>opcje>blokowanie witryn/whitelisting> wpisujemy adres strony dodając na początku @@ (ja np wpisałem tak: @@https://planet.fortisbanking.com.pl/*) >dodaj bierzącą witryne i to wszystko.
Pozdrawiam
- Rushing
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
- pit1000
- Z nami od: 05 października 2004, 11:57
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3 Mnenhy/0.7.4.666
Aleo co szókadź?
ps -
Starałem się specjalnie napisać tak, abyś miał taki sam problem ze zgadnieciem o co chodzi jak my z Twoim pytaniem...
ps 2
Poszukaj na 5 lub 6 stronie tego tematu w którym zadałeś pytanie...
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; pl)
Anonymous pisze:niektórzy webmasterzy stosują pewne "chwyty" (ang. hacks), które działają np na NortonInternetSecurity itp. pakiety.
Np. zewnętrzym pliku JS umieszczają procerurki do wyświetlania kluczowych elementów strony i wyświetlenia banera reklamowego- ponieważ adres do skryptu z banerem zawiera "zakazany" ciąg znaków np. ".ad." lub podobny blokery reklam zazwyczaj "potrafią" zablokować cały plik ze skryptem js łącznie z elementami kluczowymi dla strony.
Efakt jest tak, że jezeli ktoś ma wączone blokowanie reklam to nie zobaczy ani reklamy, ani np. meny lub innych ważnych żeczy na stronie
Jeśli jakiś webmaster utrudnia dostęp do swojej strony [strona nie jest dostępna], to sam ścina gałąź na której siedzi ;-P Bo jeśli jego strony nie da się oglądać, to mało kto będzie chciał na nią wejść, więc z kasy z reklam też nic nie będzie ;-J
- SasQ
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa