witam wszystkich,
problem mam nastepujacy:
juz drugi raz przestawil sie widok naglowkow przy odebranym mailu, obecnie maja one postac cyzstego tekstu co uniemozliwia odczytanie podpisu cyfrowego zamieszczonego w mailu...
za pierwszym razem musialem wywalic profil, pomoglo ale teraz znowu to samo, nie chce ustawiac wszystkiego jeszcze raz, moze macie jakies pomysly jak to przestawic?
pozdrawiam
gf
format naglowkow
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: format naglowkow
Przeglądarka: -
Te nagłówki "tekstowe" pojawiają Ci się już teraz w każdym mailu? Jeśli tak, to przyczyną może być uszkodzony plik książki adresowej - abook.mab w profilu. Spróbuj zabrać go gdzieś na bok i sprawdź, czy się polepszyło.
Dziwne, nie?
Ale podobno to jest przyczyną takiego błędu:
Bug 186295: emails in headers are no longer highlited (cant click on to email or store in addressbook)
Bug 171128: List of attachment is blank
Jeśli natomiast zdarza Ci się to tylko okazjonalnie, to błąd może być gdzie indziej. Mówisz coś o podpisie cyfrowym - czy masz może Enigmail? Sam widuję to czasami na niusach, gdy połączenie z serwerem jest kiepskie.
PS. Poprawiłeś się, ale ten temat i tak najlepiej by wyglądał na forum Kuriera Poczty 8)
Dziwne, nie?
Bug 186295: emails in headers are no longer highlited (cant click on to email or store in addressbook)
Bug 171128: List of attachment is blank
Jeśli natomiast zdarza Ci się to tylko okazjonalnie, to błąd może być gdzie indziej. Mówisz coś o podpisie cyfrowym - czy masz może Enigmail? Sam widuję to czasami na niusach, gdy połączenie z serwerem jest kiepskie.
PS. Poprawiłeś się, ale ten temat i tak najlepiej by wyglądał na forum Kuriera Poczty 8)
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Format naglowkow
dzieki wielkie, to byla wina ksiazki adresowej, pomogles mi bardzo bo juz dostawalem nie powiem czego
pozdrawiam
gf
p.s. na przyszlosc bede umieszczal podobne watki na odpowiedznim forum
pozdrawiam
gf
p.s. na przyszlosc bede umieszczal podobne watki na odpowiedznim forum
- grzesf
Również dziwna rzecz
... A mi zdarzyło się dzisiaj coś równie dziwnego - otóż po otwarciu Kuriera stwierdziłem brak ramki wiadomości (tego szarego pola, na którym wypisane są: Temat, Od, Do itd.); wiadomości te wypisane były tekstem w treści wiadomości, a o załącznikach oczywiście nie było mowy. Wydaje mi się to podobne do tego, co napisał grzesf, dlatego piszę dalej w tym wątku. Niestety, z wrażenia nie zrobiłem zrzutu. Dotyczyło to tylko jednego profilu! Kojarzę to z dziwnymi reakcjami komputera przy próbie ściągnięcia podobno doskonałego programiku do konwersji Win->Iso.
Nie pomogła reinstalacja; dopiero nadpisanie profilu danymi z drugiego usunęło ten efekt; nie mogłem sie dopatrzyć żadnych zmian ani po datach, ani po zawartości poszczególnych plików; zresztą nie mialem czasu na długie eksperymentowanie.
Na pewno objaw ten nie zgadza się z bugami, opisanymi wyżej.
Przepraszam za pisanie tutaj, ale wydaje mi się to pokrewne. Zresztą Admin może to przesunąć gdzie trzeba?
Nie pomogła reinstalacja; dopiero nadpisanie profilu danymi z drugiego usunęło ten efekt; nie mogłem sie dopatrzyć żadnych zmian ani po datach, ani po zawartości poszczególnych plików; zresztą nie mialem czasu na długie eksperymentowanie.
Na pewno objaw ten nie zgadza się z bugami, opisanymi wyżej.
Przepraszam za pisanie tutaj, ale wydaje mi się to pokrewne. Zresztą Admin może to przesunąć gdzie trzeba?
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Re: Również dziwna rzecz
Wojciech pisze:[...]Wydaje mi się to podobne do tego, co napisał grzesf,
Ja zrozumiałem, że grzesf właśnie o takim objawie pisał
Wojciech pisze:Na pewno objaw ten nie zgadza się z bugami, opisanymi wyżej.
MSZ to jest właśnie bug 186295. Sprawdź skriny wymienione w komentarzu 6 w tym błędzie. 8)
Nadpisanie profilu innymi danymi mogło zmienić ścieżki - i teraz ten "nadpisany" profil sięga do książki adresowej (abook.mab) w innym profilu, która nie jest uszkodzona. Jeśli nawet nie nadpisałeś prefs.js, to może nadpisałeś abook.mab - jakimś nieuszkodzonym...
Swoją drogą, nadpisywanie prefs.js jakimś z innego profilu może prowadzić do niezłej katastrofy...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: Również dziwna rzecz
Zgadza się w 100%!!! Wybaczcie, mości E2rdzie, ale nie jestem zbyt biegły w kompangielskim!E2rd pisze: Sprawdź skriny wymienione w komentarzu 6 w tym błędzie.
Oczywiście nie robiłem tego tak "na żywca", tylko po przygotowaniu kopii, z której przywróciłem następnie dane. Poza tym, jako domowy Admin, sam przygotowywałem te profile, więc poza zakładkami i pocztą niewiele się różnią od mojego, no i przywrócenie danych zadziałało, czego najlepszym dowodem jest moja "zalogowana" obecność na ForumE2rd pisze:Nadpisanie profilu innymi danymi mogło zmienić ścieżki ... Swoją drogą, nadpisywanie prefs.js jakimś z innego profilu może prowadzić do niezłej katastrofy...
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite