MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

iframe i suwaki

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

iframe i suwaki

Postautor: pszczepan » 08 grudnia 2005, 16:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Witam

Mam jedną z podstron:
http://pantareibis.cba.pl/zdobyte/austria.html

Mam iframe w której jest mapa Austrii. IE pokazuje od razu te ramkę z mapą 1:1 a FF najpierw miniaturkę a dopiero po wskazaniu powiększa.
Chce żeby od razu była ramka z mapą.

Na tej mapie będzie MAP komenda, chociaż jeszcze nie wiem, jak mam zadeklarować MAP w stosunku do obrazka w Iframe - może ktoś mnie oświeci? - jakiś kod..

Acha jeszcze jedno - suwak jest z lewej strony, a ja chciałbym z prawej strony - gdzie mam zmienić położenie suwaka?

Dzięki za podpowiedzi
Paweł
pszczepan

Z nami od: 08 grudnia 2005, 15:43

Re: iframe i suwaki

Postautor: JBG » 08 grudnia 2005, 19:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

pszczepan pisze:Witam

Mam jedną z podstron:
http://pantareibis.cba.pl/zdobyte/austria.html

Mam iframe w której jest mapa Austrii. IE pokazuje od razu te ramkę z mapą 1:1 a FF najpierw miniaturkę a dopiero po wskazaniu powiększa.
Chce żeby od razu była ramka z mapą.

I dlatego FF jest przyjaźniejszy dla użytkownika! :D
Jeżeli kogoś zainteresuje mapka, na pewno ją sobie powiększy (zresztą i tak w ramce cała się nie mieści)

pszczepan pisze:Na tej mapie będzie MAP komenda, chociaż jeszcze nie wiem, jak mam zadeklarować MAP w stosunku do obrazka w Iframe - może ktoś mnie oświeci? - jakiś kod..

A może porzuć ramki? Ostatno toczyła się dyskusja o tym jak mozna zastąpić ramki css'em!
co zamiast iframe
Szaleniec nie jest człowiekiem, który utracił rozsądek. Szaleniec utracił wszystko, poza rozsądkiem.
JBG

Z nami od: 17 marca 2005, 12:57

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony