Mozilla RC2 i RC3 wiesza sie na www.tenbit.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Mozilla RC2 i RC3 wiesza sie na www.tenbit.pl
Przeglądarka: -
Byc moze jest to wina samej struktury strony ? Bylbym wdzieczny gdyby ktos sprawdzil i podzielil sie spostrzezeniami....
- zasmucony
Re: Mozilla RC2 i RC3 wiesza sie na www.tenbit.pl
Tzn gdzie się wiesza ?
U mnie główna strona sie otworzyła.. co prawda wolno... ale się otworzyła..
Linux, M1.0 RC3.
U mnie główna strona sie otworzyła.. co prawda wolno... ale się otworzyła..
Linux, M1.0 RC3.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
zasmucony pisze:Byc moze jest to wina samej struktury strony ? Bylbym wdzieczny gdyby ktos sprawdzil i podzielil sie spostrzezeniami....
U mnie działa bez zastrzeżeń.
M-RC3, WinXP.
pozdr
Jarek
- infonet
- Z nami od: 27 maja 2002, 21:45
Re: tenbit.pl
zasmucony pisze:U mnie glowna tez sie otworzyla... ale sprobujcie kliknac na link w oknie TOP5 w liscie - Piekni galerii...otwiera sie nowe okienko i stoi..koniec
A u mnie się otwiera piękna Julia
Bez problemu.
pozdr
Jarek
- infonet
- Z nami od: 27 maja 2002, 21:45
Re: tenbit.pl
zasmucony pisze:U mnie glowna tez sie otworzyla... ale sprobujcie kliknac na link w oknie TOP5 w liscie - Piekni galerii...otwiera sie nowe okienko i stoi..koniec
No i trzeba było tak od razu:
"Au... !! Nie otwiera mi się żadne łącze z listy Piękni - TOP5 na www.tenbit.pl
Objawy: otwiera sie nowe okienko i stoi..koniec"
I wszyscy od razu wiedzą co testować..
Ale tak czy inaczej to Julia (całkiem ładna) u mnie się otwiera. Ja chyba też mam szanse, tylko jestem bardziej podobny do Nr 5.
Proponuje pobrać RC3 lub poczekać kilkadziesiąt godzin na 1.0
pozrowienia
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
zasmucony pisze:Byc moze jest to wina samej struktury strony ? Bylbym wdzieczny gdyby ktos sprawdzil i podzielil sie spostrzezeniami....
A po wyłączeniu wtyczki Flash działa? Bo jak dla mnie to problem z dużą ilością obiektów Flash na stronie.
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
zasmucony pisze:Pobralem RC3... dalej to samo ...
W jaki sposob mozna wylaczyc w mozilli wtyczke flasha?
Należy usunąć (lub przenieść) plik npswf32.dll z podkatalogu Plugins katalogu instalacyjnego Mozilli, gdyby Mozilla nadal wykrywała wtyczkę Flash (z np. Netscape) to należy procedurę powtórzyć dla przeglądarki Netscape. Niestety na razie nie ma innego sposobu
- GmbH
Po wylaczeniu wtyczki jest ok, ale pozbylem sie tej wtyczki na innych stronach gdzie wszystko pracowalo ok...
W sumie problem jest tylko na www.tenbit.pl
Opera wyswietla idealnie IE rowniez, a Mozilla niestety nie... Nawet ponownie zainstalowalem po uprzednim wyczyszczeniu pozostalosci. Nie mam juz pomyslow.....
Wlasciwie moge obyc sie bez tej witryny, ale z drugiej strony chcialbym aby Mozilla dzialala .....
W sumie problem jest tylko na www.tenbit.pl
Opera wyswietla idealnie IE rowniez, a Mozilla niestety nie... Nawet ponownie zainstalowalem po uprzednim wyczyszczeniu pozostalosci. Nie mam juz pomyslow.....
Wlasciwie moge obyc sie bez tej witryny, ale z drugiej strony chcialbym aby Mozilla dzialala .....
- zasmucony
zasmucony pisze:Po wylaczeniu wtyczki jest ok, ale pozbylem sie tej wtyczki na innych stronach gdzie wszystko pracowalo ok...
Podsumowując, Twój komputer nie może sobie poradzić z taką ilością Flasha w Mozilli, wiem że to głupio brzmi, mam nadzieję, że wkrótce poprawi się obsługa tej wtyczki w Mozilli. Btw. Czasem mam ten sam problem
zasmucony pisze:Wlasciwie moge obyc sie bez tej witryny, ale z drugiej strony chcialbym aby Mozilla dzialala .....
Dlatego możesz ponownie skopiować plik wtyczki na właściwe miejsce i nie otwierać strony tenbit
Możesz także w preferencjach wtyczki ustawić jakość na średnią lub najgorszą - to też może pomóc
- GmbH
Wstawilem z powrotem wtyczke i unikam strone tenbitu
Teraz z niecierpliwoscia czekam na jakies informacje zwiazane z obsluga i bledami wtyczki flash w mozilli...
Ciekawie to brzmi - moj komputer nie moze poradzic sobie z taka iloscia flash'a w mozilli - czym to moze byc uwarunkowane?
Wszystkie inne przegladarki radza sobie swietnie... IE, NN 4.79, Opera...
Teraz zostawilem sobie tylko Mozille RC3, NN 7.0 i nieslawnego, ale otwierajacego wszystko IE
Marzy mi sie jednak taka Mozilla, ktora pozwoli na wyrzucenie IE !
Mam nadzieje, ze sie doczekam
Teraz z niecierpliwoscia czekam na jakies informacje zwiazane z obsluga i bledami wtyczki flash w mozilli...
Ciekawie to brzmi - moj komputer nie moze poradzic sobie z taka iloscia flash'a w mozilli - czym to moze byc uwarunkowane?
Teraz zostawilem sobie tylko Mozille RC3, NN 7.0 i nieslawnego, ale otwierajacego wszystko IE
- zasmucony
zasmucony pisze:Wstawilem z powrotem wtyczke i unikam strone tenbitu![]()
A jaki masz komputer?
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
Dla porównania
Jesteście pewnie, że to kwestia flasha?
Sprawdzilem na Celeronie 466 - strona www.tenbit.pl działa bez najmniejszego problemu, Mozilla 0.9.9+ z otwartą pierwszą stroną www.tenbit.pl i okienkiem z galerii (zuz_anna) nie wykorzystuje nawet w całości procesora - zajmuje raptem 45% czasu, reszta sie nudzi. Z punktu widzenia użytkownika obiążenie jest niewyczuwalne - nowe okna i panele otwierają się błyskawicznie. (Linux kernel 2.4.10).
Na P4 i Mozilli 10rc2 jest to juz tylko 22% (Linux kernel 2.4.18 )
Czyżby taka dramatyczna różnica w wydajnosci flasha na windows i linuxie?
==
Gabriel
Sprawdzilem na Celeronie 466 - strona www.tenbit.pl działa bez najmniejszego problemu, Mozilla 0.9.9+ z otwartą pierwszą stroną www.tenbit.pl i okienkiem z galerii (zuz_anna) nie wykorzystuje nawet w całości procesora - zajmuje raptem 45% czasu, reszta sie nudzi. Z punktu widzenia użytkownika obiążenie jest niewyczuwalne - nowe okna i panele otwierają się błyskawicznie. (Linux kernel 2.4.10).
Na P4 i Mozilli 10rc2 jest to juz tylko 22% (Linux kernel 2.4.18 )
Czyżby taka dramatyczna różnica w wydajnosci flasha na windows i linuxie?
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
No coz, moze linux rzeczywiscie lepiej sobie z tym radzi...
W kazdym razie nie mam problemu w Windzie 98SE przy uzyciu IE 6, Opery 6.03 .
Natomiast problem pojawil sie w Mozilli RC2 i RC3.
Dzisiaj rano odinstalowalem Mozille i Netscape'a. Wyczyscilem foldery i rejestry, a potem zainstalowalem ponownie Moz RC3.
Zauwazylem poprawe, tzn. otwiera sie tenbit i okienko z galeria, ale slimaczy sie...troche jakby zamarzalo...
W kazdym razie nie mam problemu w Windzie 98SE przy uzyciu IE 6, Opery 6.03 .
Natomiast problem pojawil sie w Mozilli RC2 i RC3.
Dzisiaj rano odinstalowalem Mozille i Netscape'a. Wyczyscilem foldery i rejestry, a potem zainstalowalem ponownie Moz RC3.
Zauwazylem poprawe, tzn. otwiera sie tenbit i okienko z galeria, ale slimaczy sie...troche jakby zamarzalo...
- zasmucony
Wydajność flasha
Muszę przyznać, ze wydajność wtyczki flasha w Mozilli niemile zaskakuje.
Na Athlonie 1Ghz strona www.tenbit.pl obciąża procesor w 39-50% pod Mozillą, pod IE - 1%.
Ale wyświetla się prawidłowo.
Na Athlonie 1Ghz strona www.tenbit.pl obciąża procesor w 39-50% pod Mozillą, pod IE - 1%.
Ale wyświetla się prawidłowo.
- piotr_79
broblem z flashem w mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
dziwi mnie to bardzo mam bartona 2500 i 1 Gb ramu na płycie abita nf7
często cos robie w flashu i przy kilku otwartch stronach zaawansowanych 'flashowo komp sie wiesza'
często cos robie w flashu i przy kilku otwartch stronach zaawansowanych 'flashowo komp sie wiesza'
- idir
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony